Φακές με ζυμαρικά

YΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι τσαγιού φακές
100 γραμμ. σπαγγετίνη
1 φλιτζάνι τσαγιού, μανιτάρια σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι φρέσκο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
διάφορα τυριά, κυρίως: φέτα, γραβιέρα, τουλουμοτύρι
1 λουκάνικο χωριάτικο
τυρί τριμμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Νεροβράζουμε τις φακές, όπως τις κάνουμε σούπα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, ανάλογα πόσο τις θέλουμε τραγανές κανονίζουμε και τον χρόνο που τις ρίχνουμε, αν τις θέλουμε πολύ μαλακές, τότε μαζί ρίχνουμε και τα μανιτάρια, το κρεμμύδι κομμένο, το λουκάνικο, κομμένο σε φέτες, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε την σπαγγετίνη, αφού πρώτα την έχουμε σπάσει σε κομματάκια 2-2,5 δάχτυλα μήκος. Βράζουμε ακόμα για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα διάφορα τυριά κομμένα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε σιγά μέχρι να διαλυθούν τα τυριά. Προσθέτουμε και όσο λάδι θέλουμε. Κατά προτίμηση την αφήνουμε με ζωμό ή όχι.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας – Τηλεθεατής, http://www.missbloom.gr

You may also like