Φανταστικό Dip με γαρίδες….

ΥΛΙΚΑ:
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
μισό κιλό μεσαίου μεγέθους γαρίδες, αποφλοιωμένες και χοντροκομμένες
4 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1/2 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κ. σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
200 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κ. σούπας μαγιονέζα
2 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
2 κ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα

shrimp dipΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι ή πιρέξ ή ψεκάζετε με λάδι μαγειρέματος.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες, το σκόρδο και το  κόκκινο πιπέρι. Μαγειρέψτε , ανακατεύοντας κατά διαστήματα  για περίπου 2 λεπτά. Ανακατέψτε το κρασί και το χυμό λεμονιού, ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι, για γεύση.
Αφού σιγοβράσει, βγάλτε το από τη φωτιά και ανακατέψτε  το τυρί κρέμα, την  κρέμα γάλακτος, τη μαγιονέζα, το μαϊντανό,  και 1/4 του φλιτζανιού της μοτσαρέλας και παρμεζάνας.
Απλώστε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίστε με την υπόλοιπη  μοτσαρέλα. Τοποθετήστε το σε φούρνο και αφήστε το να ψηθεί μέχρι να “χρυσίσει” για περίπου 10-12 λεπτά.

Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: εδώ

You may also like