1,3K
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά και βουτυρώνετε ελαφρά μία φόρμα για κέικ. Βάζετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέσα την μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τα φρούτα, το νερό, τη σόδα και τα μπαχαρικά. Τα αφήνετε να βράσουν για 1 λεπτό. Μεταφέρετε το μείγμα σε μία γαβάθα και μόλις κρυώσει προσθέτετε τα αβγά, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά και γεμίζετε με αυτό τη φόρμα. Ψήνετε το κέικ περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Μπορείτε να το σκεπάσετε με λίγο αλουμινόχαρτο, για να μην καεί από πάνω προτού ψηθεί εσωτερικά.
Έχετε βαρεθεί τα κλασικά κέικ με την σοκολάτα; Αν και δεν ξέρω κατά πόσο μπορείτε να βαρεθείτε οτιδήποτε γλυκό υπάρχει, θα σας προτείνω ένα πιο ελαφρύ κέικ με φρούτα της επιλογής σας, που σίγουρα θα απολαύσετε!
ΥΛΙΚΑ:
• 120 γρ. μαργαρίνη
• 170 γρ. ζάχαρη
• 340 γρ. διάφορα αποξηραμένα φρούτα, ψιλοκομμένα
• 225 ml νερό
• 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
• ½ κ.γ. διάφορα μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι κ.λπ.)
• 2 αβγά χτυπημένα
• 120 γρ. αλεύρι
• 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• Μία πρέζα αλάτι
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά και βουτυρώνετε ελαφρά μία φόρμα για κέικ. Βάζετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέσα την μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τα φρούτα, το νερό, τη σόδα και τα μπαχαρικά. Τα αφήνετε να βράσουν για 1 λεπτό. Μεταφέρετε το μείγμα σε μία γαβάθα και μόλις κρυώσει προσθέτετε τα αβγά, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά και γεμίζετε με αυτό τη φόρμα. Ψήνετε το κέικ περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Μπορείτε να το σκεπάσετε με λίγο αλουμινόχαρτο, για να μην καεί από πάνω προτού ψηθεί εσωτερικά.