Ένα ρόφημα ιδανικό για παρέα μπροστά σε ένα αναμμένο τζάκι. Συνοδέψτε με μπισκοτάκια βουτύρου ή κανέλας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι μπαχαρικά σας κάνει κέφι…
Χρόνος παρασκευής : 20-25 λεπτά
[check_list]
- Θα χρειαστείτε ένα μικρό κατσαρόλι με χοντρό πάτο, μια ξύλινη κουτάλα και ένα σουρωτήρι.
[/check_list]
ΥΛΙΚΑ: ( 1 άτομο )
200 ml. γάλα πλήρες
50 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες 52%-54% περιεκτικότητα σε κακάο
50 ml. γλυκό κρασί Σάμου
1 πρέζα αλάτι χοντρό
5-6 κόκκους ροζ πιπεριού
1 ξυλαράκι κανέλα
1 καρφάκι γαρίφαλο
1 αστεροειδής γλυκάνισος
Παγωμένη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί ( προαιρετικά )
Κακάο για πασπάλισμα ( προαιρετικά )
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βρέχουμε το κατσαρόλι μας με λίγο νερό και κατόπιν το χύνουμε ( αυτό το κάνουμε για να μη μας «πιάσει» το γάλα ). Ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά το γάλα ρίχνοντας μέσα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να απλωθούν τα αρώματα. Μετά από 10 λεπτά περίπου ρίχνουμε και το γλυκό κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Κατεβάζουμε απ τη φωτιά όταν η επιφάνεια αρχίζει να κάνει «ρυτίδες», λίγο πριν φτάσει το μείγμα σε βράση. Σουρώνουμε το γάλα και κατόπιν ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1 λεπτό και κατόπιν ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει η σοκολάτα. Σερβίρουμε σε φλιτζάνια ή σε διάφανα ποτήρια με ή χωρίς τη σαντιγί..
Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…