ΥΛΙΚΑ:
340 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
340 γρ. κιμάς αρνίσιος
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
ψίχα ψωμιού 1/2 φλ.τσ. τριμμένη
15 ml. ελαιόλαδο
30 ml. γάλα
1 αυγό
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
2 κ.γ. ξερή ρίγανη
1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/2 λεμόνι το χυμό του
1/4 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
360 γρ. γιαούρτι
1 αγγούρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Βάζουμε τους κιμάδες σε ένα μπόλ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ψωμί, το λάδι, το ψωμί, το αυγό, το γάλα, τη ρίγανη, την κανέλα, τις 2 σκελίδες σκόρδο, το κρεμμύδι τη μισή ποσότητα του χυμού απο το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί ο κιμάς.
Πλάθουμε με το χέρι μας τα κεφτεδάκια. Για αυτή την ποσότητα του κιμά υπολογίζουμε περίπου 30 κεφτεδάκια. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου.
Για να φτιάξουμε το τζατζίκι:
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το αγγούρι, το βάζουμε σε ένα τρυπητό και το αλατίζουμε. Αφήνουμε το αγγόυρι για περίπου 15-20 λεπτά να στραγγίξει απο τα υγρά του. Το πιέζουμε ελαφρά ώστε να στραγγίξει καλά και το βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον άνηθο, το υπόλοιπο σκόρδο και τον υπόλοιπο χυμό του λεμονιού και επεξεργαζόμαστε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με το τζατζίκι και ψητές πιτούλες αν θέλουμε.
Πηγή: Cookbox.gr