Είτε ως ένα ιδιαίτερο ορεκτικό είτε ως ένα διαφορετικό συνοδευτικό,έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις πατάτες με έναν άλλο τρόπο… έτσι όπως μας τις προτείνει ο chef του BarBara Que, Στέλιος Μάνδαλος…
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
• 12 μικρές πατάτες ψημένες στον φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν
• 220 γρ κατίκι Δομοκού
• 120 γραμμάρια χοιρινό μπούτι καπνιστό ψιλοκομμένο
• 10 μανιτάρια λευκά
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 20 γραμμάρια μηλόξυδο
• Ελαιόλαδο
• 60 γραμμάρια φρέσκο θυμάρι
• Αλάτι, πιπέρι
• 100 γραμμάρια Ζωμό κότας
• 2 πιπεριές τσίλι
• Σχοινόπρασο για γαρνίρισμα
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 82%
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρό καρέ και τα σοτάρουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, σβήνουμε με το ξύδι ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ,προσθέτουμε τον ζωμό κότας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Πολτοποιούμε σε ένα μούλτι και σουρώνουμε τον χυμό. Βάζουμε τα υγρά σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και σιγοβράζουμε μέχρι να γλασάρει.
Με ένα κουτάλι της σούπας αδειάζουμε το εσωτερικό από τις πατάτες και το βάζουμε σε ένα μπωλ στο οποί0 προσθέτουμε το τυρί με το μείγμα πατάτας, το ψιλοκομμένο χοιρινό και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με την σάλτσα μανιταριών και γαρνίρουμς με το σχοινόπρασο.
Αν επιθυμούμε γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Tip: Συνοδεύεται ιδανικά από παγωμένη ‘’ξανθιά’’ μπύρα ή λευκό κρασί
Καλή σας απόλαυση….
Ο Στέλιος Μάνδαλος είναι head chef στο BarBara Que (Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια)