Μία καλοκαιρινή συνταγή για όλα τα γούστα…και ιδανική για ουζάκι, δίπλα στη θάλασσα ή ακόμα και στο μπαλκόνι!
ΥΛΙΚΑ:(Για 4 άτομα)
1 κιλό σαρδέλες
3 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
60 ml ελαιόλαδο
2 λεμόνια (το χυμό τους)
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
μαϊντανός
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πλένετε τις σαρδέλες, τις καθαρίζετε καλά και τις βάζετε σε ένα ταψί. Έπειτα, κόβετε σε φέτες τα κρεμμύδια και σε μικρά κομμάτια το σκόρδο και τα απλώνετε πάνω από το ψάρι. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το λάδι, λίγο νερό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Στρώνετε το φαγητό στο ταψί και το ψήνετε στους 180° Κελσίου για 35-40΄.
Στο σερβίρισμα προσθέστε και λίγο μαϊντανό…
Αύριο θα ακολουθήσει συνταγή για τις σαρδέλες που περίσσεψαν!!!