Αυτά τα ψωμάκια είναι πεντανόστιμα, είναι ελαφρώς πικάντικα γιατί περιέχουν μουστάρδα και ώριμο τσένταρ. είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους γιατί δεν χρειάζονται πολύ κόπο για να γίνουν! Μπορείς να τα φτιάξεις μια μέρα πριν από το οικογενειακό/ φιλικό τραπέζι για κάτι το διαφορετικό!
Μια εξίσου νόστιμη ιδέα είναι να συνοδεύσεις με αυτά μια πιατέλα με αλλαντικά, τουρσί και την φυσικά την αγαπημένη σου μπύρα!
ΥΛΙΚΑ:
200 ml μπύρα ξανθιά , σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κουταλάκια ζάχαρη
300 γρ αλεύρι δυνατό
200 γρ βρώμη
200 γρ cheddar extra mature, τριμμένο
2 αυγά μέτρια
1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας ή 1 κουταλιά αγγλική μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1 ασπράδι ελαφρώς χτυπημένο για άλειμμα
Σ’ ένα ποτήρι ενώνεις την μπύρα με την μαγιά και την ζάχαρη και την αφήνεις στην άκρη για 10 λεπτά.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνεις όλα τα στερεά υλικά και κάνεις μια μικρή λακουβίτσα. Ρίχνεις μέσα εκεί τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και σιγά σιγά την μπύρα.
Ζυμώνεις το αλεύρι με την μπύρα μαλακά και δημιουργείς μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Κάνεις μια μπάλα την ζύμη και την αφήνεις σκεπασμένη στο μπολ, με μια καθαρή πετσέτα για 40 λεπτά περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κάνεις με την ζύμη μικρές μπαλιτσες και τις τοποθετείς σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνεις τα ψωμάκια για 30- 35 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς σε αέρα.
Μπείτε στο ανανεωμένο Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.