Θέλετε να προσφέρετε ένα ιδιαίτερο σνακ στους φίλους που θα υποδεχθείτε στο σπίτι αντί να αρκεστείτε στα μπολάκια με τους ξηρούς καρπούς; Θέλετε μία νέα επιλογή για σνακ στο γραφείο; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η παρακάτω συνταγή αξίζει την προσοχή μας! Είναι πανεύκολη και είναι μία επιλογή που αποτελείται από μικρούς διατροφικούς θησαυρούς που (οι περισσότεροι, τουλάχιστον) βρίσκονται ήδη στην κουζίνα!
Τι θα χρειαστούμε;
Τρεις πίτες από ζύμη ολικής άλεσης κομμένες σε τριγωνάκια
Ελαιόλαδο
1 μεσαίο αγγουράκι, κομμένο σε κύβους
2 μεσαίες ντομάτες (ή μερικά ντοματίνια, αν προτιμάτε) σε μικρά κομματάκια
1/3 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους ή σε μικρές λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
¼ του φλιτζανιού χούμους
¼ του φλιτζανιού τζατζίκι
1 ή 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες ελιές
Άνηθος ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
Τι κάνουμε;
Τοποθετούμε τις πίτες σε ρηχό ταψί ρίχνοντας πάνω τους λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει στους 200°C. Αφήνουμε να ψηθούν για 6 με 8 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.
Βγάζουμε τις πίτες και τις τοποθετούμε στο πιάτο ή την πιατέλα
Αλείφουμε το χούμους και το τζατζίκι στις πίτες και στη συνέχεια προσθέτουμε το αγγουράκι, τις ντομάτες και το κρεμμύδι.
Περιχύνουμε το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τις ελιές και τον άνηθο.
Απολαμβάνουμε!