Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ συμπλήρωσε 12 χρόνια λειτουργίας στην καρδιά της Αθήνας, στο Κουκάκι, στο διώροφο νεοκλασικό, στεγάζοντας την αγάπη της ομάδας του για την ελληνική κουζίνα σε μοντέρνα εκτέλεση. Η φιλοσοφία του υπήρξε εξ’ αρχής η δημιουργία μιας κουζίνας προσιτής, με γεύσεις οικείες που να ενεργοποιούν τη μνήμη και την ευχαρίστηση προσφέροντας ταυτόχρονα νέα γευστικά μονοπάτια προσέγγισής τους.
Η επέτειος των δώδεκα ετών πυροδότησε την παρουσίαση από τον σεφ Αλέξανδρο Φουρούλη νέων πιάτων με βάση πάντα τη γευστική ταυτότητα του εστιατορίου. Στις θαλασσινές γεύσεις προστέθηκε το Χταπόδι γλασαρισμένο με βαλσάμικο, με φάβα και φρέσκια ρίγανη αλλά και το Φιλέτο ψαριού σε ταμπουλέ φρέσκων λαχανικών και σάλτσα άγριου μάραθου, ένα πιάτο πραγματικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων. Στις προτάσεις κρεατικών το ΜΑΝΗΜΑΝΗ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή στο Χειροποίητο τυλιχτό σουβλάκι με πανσέτα και σάλτσα γιαούρτι, ένα Οσομπούκο με πουρέ πατάτας και σάλτσα αρωματισμένη με φρέσκα βότανα, το μοσχαρίσιο Συκώτι με παντζάρια και σάλτσα από οξύμελι αλλά και έναν νέο Κόκορα γεμιστό με μανιτάρια και πεκορίνο Αμφιλοχίας, σε σπασμένη πατάτα με καπνιστό χοιρινό και πράσο.
Δύο νέες προσθήκες θα συναντήσετε και στα γλυκά του εστιατορίου με την παραδοσιακή Μανιάτικη Γαλατόπιτα σε ελεύθερη μετάφραση, να κλέβει τις εντυπώσεις, αφού αγκαλιάζει το βύσσινο και ολοκληρώνεται με καμένη μαρέγκα ενώ στο ίδιο ύφος απόδόμησης κοινούνται και οι Δίπλες, παραδοσιακό Μανιάτικο γλυκό για τις στιγμές χαράς, που παρουσιάζονται σε ποτήρι με κρέμα αρωματισμένη με θυμαρίσιο μέλι και καρύδια.
Στο διώροφο νεοκλασικό, δίπλα στο μουσείο της Ακρόπολης, θα συνεχίσετε να απολαμβάνετε μερικά από τα signature πιάτα του ΜΑΝΗΜΑΝΗ όπως το Αρνάκι γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος με άγρια χόρτα και σάλτσα από τον ζωμό του, τις «Τσουχτές»με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα, σκεπασμένες με τηγανητό αβγό, τον Καγιανά με σύγκλινο Μάνης, την κρύα σαλάτα Φακές με πορτοκάλι και σύγκλινο και πολλές ακόμα από τις γεύσεις που τόσο έχουν αγαπηθεί αυτά τα χρόνια.