Είναι δεδομένο ότι πρέπει να πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα καταναλώσουμε και φυσικά και πριν τα μαγειρέψουμε. Όμως το καθένα από αυτά έχει τον δικό του σωστό τρόπο.
Πλένοντας σωστά φρούτα και λαχανικά, εξασφαλίζετε ότι θα αποφύγετε κάποια μόλυνση ή το να έχουν παραμείνει πάνω σε αυτά παθογόνοι μικροοργανισμοί.
Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για το σωστό πλύσιμο κι αν μπορείτε υιοθετείστε τες…
*Δώστε προσοχή στα φρούτα και τα λαχανικά που δεν έχουν λεία επιφάνεια (μαρούλια, λάχανα, μπρόκολο κ.α). Πρέπει να επιμείνετε αρκετά σε πολλά σημεία και να βάλετε και λίγο ξίδι στο πλύσιμο.
*Τα χόρτα θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Πρώτα πρέπει να τα πλένετε με μπόλικο νερό, μετά να τα τοποθετείτε σε μία λεκάνη με νερό και ξίδι και έπειτα να τα ξεβγάζετε ξανά με τρεχούμενο νερό.
*Τα πλαστικά σκεύη που χρησιμοποιείτε για να πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας θα πρέπει να είναι πολύ καλά πλυμένα, ιδιαίτερα αν νωρίτερα έχετε πλύνει άλλα λαχανικά.
Πηγή: baby.gr
Photo credits: @annapelzer (unsplash)