Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές τόσο στο σούπερ μάρκετ είτε στη λαϊκή αγορά έχει συμβεί να έχεις αγοράσει άγουρα αβοκάντο. Και εκεί που έχεις τόσες ιδέες να χρησιμοποιήσεις τα αγαπημένα σου αβοκάντο, πρέπει να περιμένεις αρκετές μέρες μέχρι να μαλακώσουν και να είναι έτοιμα να τα καταναλώσεις. Μέχρι σήμερα αυτό, αφού εμείς βρήκαμε 4 έξυπνους (δοκιμασμένους) τρόπους για να τα ωριμάσεις πιο γρήγορα.
- Τοποθέτησε τα σε μια χάρτινη σακούλα
Όταν καταλάβεις ότι τα αβοκάντο είναι αρκετά σκληρά και άρα άγουρα, τοποθέτησε τα χωρίς δεύτερη σκέψη μέσα σε μια χάρτινη σακούλα σε ένα δροσερό και όχι φωτεινό μέρος. Μέσα στην χάρτινη σακούλα (μέσα στην οποία θα αναπνέουν τα αβοκάντο), θα ‘’κολυμπήσουν’’ στο φυσικό αέριο αιθυλένιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ωρίμανση τους. Θα εκπλαγείς με το πόσο γρήγορα θα ωριμάσουν!
- Τοποθέτησε και άλλα φρούτα μέσα στη χάρτινη σακούλα
Αν θες πιο γρήγορα αποτελέσματα, μέσα στην χάρτινη σακούλα που έχεις ήδη τοποθετήσει τα αβοκάντο, πρόσθεσε είτε μπανάνες, μήλα ή αχλάδια. Τα συγκεκριμένα φρούτα εκπέμπουν και αυτά το αέριο αιθυλένιο με αποτέλεσμα να βοηθούν στην ωρίμανση των αβοκάντο. Έξυπνο;
- Βάλτα μέσα στο φούρνο
Ένας εναλλακτικός τρόπος για να ωριμάσουν τα αβοκάντο είναι να τα ψήσεις στο φούρνο. Συγκεκριμένα, τύλιξε τα με αλουμινόχαρτο και ψήσε στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά. Το αέριο αιθυλένιο που αναφέραμε και πριν παγιδεύεται μέσα στο αλουμινόχαρτο και το αβοκάντο ωριμάζει ταχύτερα από το κανονικό.
- Τοποθέτησε τα στο φούρνο μικροκυμάτων
Αρχικά τρύπησε το αβοκάντο γύρω-γύρω με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια τοποθέτησε το μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και άφησε το μέσα σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα. Βγάλτο, τέσταρε προσεχτικά με τα δάχτυλα σου αν μαλάκωσε το αβοκάντο και τοποθέτησε το πάλι για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
Και τώρα είστε έτοιμες να φτιάξετε και γουακαμόλε!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: PEXELS.