6 HANDS DINNER ΣΤΟ MAKRIS ATHENS BY DOMES ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

«Merci Chef !»: Για πρώτη φορά η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνουν μια εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας από τις 25 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2024 με σκοπό να αναδείξουν και να ενισχύσουν τους γαστρονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα. Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας και με ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων και προϊόντων.

Η Ελλάδα και η Γαλλία μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη γαστρονομία, την παράδοση και τις μαγειρικές απολαύσεις, γύρω από τις τοπικές τεχνοτροπίες και την ανάδειξη των προϊόντων και των περιοχών τους. Η σημασία της τέχνης του τραπεζιού για την κουλτούρα και την οικονομία των δύο χωρών είναι εξίσου ουσιώδης για τον τουρισμό, την ελκυστικότητα και την πολιτιστική κληρονομιά, τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ελλάδα. Είναι μια κοινή κληρονομιά, η οποία αναδεικνύεται και αναπτύσσεται και μέσω της UNESCO.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαστρονομίας “Semaine de la Gastronomie – Merci Chef” που διοργανώνει η Γαλλική πρεσβεία, σχεδιάστηκε ένα μοναδικό 6 hands dinner που θα φιλοξενηθεί στο Makris Athens by Domes.

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου, ο Chef Patron Πέτρος Δήμας θα υποδεχτεί στο Michelin-starred Makris Athens τους δύο διακεκριμένους Γάλλους σεφ, Julien Hennote, βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin για το εστιατόριο Le Pourquoi Pas στο Saint-Malo και τον Gilles Marchal, διάσημο master pastry chef και chocolatier.

Η βραδιά θα αναδείξει τους γαστρονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των δύο χωρών. Οι τρεις σεφ θα μαγειρέψουν μαζί παρουσιάζοντας πιάτα της γαλλικής και ελληνικής κουζίνας, με σκοπό να αναδείξουν και να ενισχύσουν τους γαστρονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα, προσφέροντας στους καλεσμένους μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Αυτό το 6 Hands Dinner φέρνει κοντά τις δύο κουλτούρες που τις ενώνουν η καινοτομία, οι εξαιρετικές πρώτες ύλες και οι γαστρονομικές τεχνικές.

You may also like