Στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφικής ρουτίνας, η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι το Α και το Ω για να την υποστηρίξουμε. Κι ακόμη κι αν δεν είναι πάντα εύκολο να προμηθευτούμε λαχανικά εποχής για τα πιάτα μας, τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι μία σανίδα σωτηρίας. Το καλό, μάλιστα, είναι πως δε χάνουν την θρεπτική τους αξία. Όμως πόσο θελκτικό μπορεί να γίνει ένα τρόφιμο που μας περιμένει στη σακούλα του μέσα στην κατάψυξη; Η απάντηση είναι πως αυτό διορθώνεται πολύ εύκολα με μερικές μόλις προσαρμογές!
01 Στον ατμό. Λίγα λεπτά μαγειρέματος στον ατμό θα κάνουν τα λαχανικά μας πιο τραγανά διατηρώντας την πλούσια γεύση τους.
02 Σε ομελέτα ή frittata.Ο συνδυασμός της πρωτεΐνης των αυγών με τις φυτικές ίνες των λαχανικών είναι ένας δυναμικός συνδυασμός θρεπτικών συστατικών. Added bonus: το πιάτο μας αποκτά χρώμα!
03 Σοτάρισμα. Λίγο λάδι στο τηγάνι και μερικά μόλις λεπτά στη φωτιά, τα σοταρισμένα λαχανικά απελευθερώνουν το μέγιστο της γεύσης τους.
04 Στρώσεις με τυρί. Ειδικά για τα παιδιά που συνήθως φαίνεται να έχουν “μαλώσει” με τα λαχανικά, αν τα ψήσουμε λίγη ώρα στο φούρνο με μία στρώση τυριού θα τα κάνουν πιο ελκυστικά στα ματάκια τους – και στις κοιλίτσες τους!
05 Και λίγο bacon επιτρέπεται… Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι κάπως παρεξηγημένα – ναι, έφτασα να το πω! Δοκιμάστε να τα ψήσετε για λίγο στο φούρνο, προσθέστε λίγο ψιλοκομμένο baconκι έχετε ένα συνοδευτικό για τα γεύματά σας που θα σας κάνει να τα λατρέψετε!
Add the “nature” in your plate…
06 Παίξτε με τα μυρωδικά. Αν μας αρέσουν οι “πρασινάδες” μας, τα μυρωδικά μπορούν να κάνουν ακόμη πιο γευστικά τα πιάτα μας.
07 Στα smoothies. Καθώς είναι ήδη παγωμένα, τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι η ιδανική προσθήκη στα smoothiesμας. Έτσι όχι μόνο δε χρειάζεται να βάλουμε πάγο, αλλά προσλαμβάνουμε και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη μέρα μας.
08 Σουπίτσα; Ο καιρός είναι ό,τι πρέπει για αχνιστές σούπες και τα λαχανικά στην κατάψυξή μας μπορούν να γίνουν οι βάση για συνταγές γευστικές και που μας ζεσταίνουν! Και δεν ξεχνάμε να παίξουμε με μυρωδικά και λίγο ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου.
Αξιοποιώντας αυτά τα tips, η επαρκής πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων από τα λαχανικά όχι μόνο διευκολύνεται, αλλά η διαδικασία γίνεται και πιο… νόστιμη!
Πηγή: Delish
Featured image: unsplash.com/@aliet