Ένα νέο entry στο νόστιμο κόσμο του foodblogging, ο Άρης Σωτηρίου, μας συστήνεται ως γοητευτικός,νεανικός κι επικοινωνιακός Δίδυμος!
Έχει φτιάξει ένα πολύ ωραίο blog το “Γλυκοπαστείον Νεανικόν“, με πρωτότυπες και ψαγμένες συνταγές, κυρίως με βιολογικά, ελαφριά και υγιεινά υλικά που παραπέμπουν, όπως λέει και ο ίδιος, σε ένα αστικό γλυκοπωλείο μιας άλλης εποχής.
Τόσο οι φωτογραφίες όσο και οι αναρτήσεις του γίνονται καλύτερες με κάθε καινούργια προσπάθεια, κι έτσι δεν μένει παρά να του ευχηθούμε να συνεχίσει να απογειώνει τις γεύσεις του και το bog του.
Χριστίνα Θεοχάρη: Η γεύση είναι άρρηκτα δεμένη με τη μνήμη: ποιες είναι οι πρώτες σου μνήμες που συνδέονται με το φαγητό και τη γεύση;
Άρης Σωτηρίου :Είναι οι γεύσεις και τα αρώματα των καλοκαιρινών φρούτων που από μικρό παιδί με τραβούσαν σαν μαγνήτη.
Χριστίνα Θεοχάρη: Ποιο είναι το πρώτο φαγητό ή γλυκό που μαγείρεψες και σε τι ηλικία;
Άρης Σωτηρίου :Το πρώτο φαγητό ήταν η σπιτική πίτσα, νομίζω θα πήγαινα γυμνάσιο. Με τα γλυκά ασχολήθηκα πολύ αργότερα.
Χριστίνα Θεοχάρη: Ποια είναι η πιο «ένοχη» σου απόλαυση;
Άρης Σωτηρίου : Αλήθεια, δεν έχω ένοχη απόλαυση. Ο,τι τρώω το απολαμβάνω και θεωρώ πως μου κάνει κάλο. Ίσως να ακούγεται λίγο προκλητικό αλλά έτσι νιώθω.
Χριστίνα Θεοχάρη: Τι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο σου;
Άρης Σωτηρίου : Φρούτα και λαχανικά !
Χριστίνα Θεοχάρη: Τι πρέπει να σου μαγειρέψει μια γυναίκα για να σε γοητεύσει;
Άρης Σωτηρίου :Μόνο να μην είναι γλυκό. Έχω μπουχτίσει !! Πέρα από την πλάκα, πάντα εκτιμώ την προσπάθεια και τη διάθεση για προσφορά και ποτέ δεν περιμένω να εισπράξω κάτι του γούστου μου.
Χριστίνα Θεοχάρη: Τι θα μαγείρευες εσύ στη γυναίκα που θες να γοητεύσεις;
Άρης Σωτηρίου :Γλυκό, τι άλλο ; Στη μαγειρική τελευταία περιορίζομαι σε απλές καθημερινές λύσεις.
Χριστίνα Θεοχάρη: Υπάρχουν καλοί και κακοί εθισμοί… Εσύ σε τι είσαι εθισμένος;
Άρης Σωτηρίου :Σε τίποτα! Ψέμματα! Στο Internet …
Χριστίνα Θεοχάρη: Το φαγητό,όπως και το σεξ εκτός από βασικές βιολογικές ανάγκες είναι και μια απόλαυση στην οποία συμμετέχουν και οι 5 αισθήσεις: γεύση, όραση, όσφρηση, αφή, ακοή..Θεωρώ λοιπόν ότι όση απόλαυση βρίσκουμε στο φαγητό, άλλη τόση βρίσκουμε και στο σεξ-και το αντίθετο. Συμφωνείς ή διαφωνείς;
Άρης Σωτηρίου : Δυσκολεύομαι να τα συγκρίνω. Κάθε απόλαυση είναι ξεχωριστή και έχει την χάρη της.
Χριστίνα Θεοχάρη: Ποιο είναι το καλύτερο αφροδισιακό για σενα;(δεν είναι απαραίτητα βρώσιμο!)
Άρης Σωτηρίου : Μία εικόνα, μία σκέψη, ένα άκουσμα, πολλά και διάφορα…
Χριστίνα Θεοχάρη: Το φαγητό είναι: ανάγκη, αγάπη, απόλαυση,προσφορά ή θανάσιμη αμαρτία;
Άρης Σωτηρίου : Όλα αυτά, εκτός βέβαια από θανάσιμη αμαρτία. Δεν μπορώ να τα ταξινομήσω γιατί θέλω να ισχύουν, αν είναι δυνατόν, όλα μαζί ταυτόχρονα.
Χριστίνα Θεοχάρη: Ποιά είναι τα σχέδια και τα όνειρα για το μέλλον σου και για το blog σου;
Άρης Σωτηρίου : Προς το παρόν βιώνω το blog ως ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα, με αρκετά και διαφορετικά μαθήματα, εργαστήρια, προθεσμίες, αξιολογήσεις, συνεργασίες, χαρές και μικρές απογοητεύσεις. Μία βασική διαφορά με τις κανονικές μου σπουδές (που ανήκουν στο μακρινό παρελθόν), είναι ότι εδώ εγώ και θέτω το πλαίσιο και συμμετέχω σε αυτό. Θα ήθελα να συνεχίσω να το βιώνω με αυτό τον τρόπο οπωσδήποτε και στα επόμενα 1-2 χρόνια. Για πιο πέρα δεν γνωρίζω. Δεν έχω σχέδια.
Χριστίνα Θεοχάρη: Αγαπημένο μυρωδικό και μπαχαρικό
Άρης Σωτηρίου : Η κανέλα, δίχως δεύτερη σκέψη !
Χριστίνα, σ’ ευχαριστώ θερμά για την όμορφη φιλοξενία!
Μην ξεχάσετε να μπείτε στο blog του Άρη Σωτηρίου Γλυκοπαστείον Νεανικόν (aka neanikon.gr) και να διαβάσετε στις 17.30 τη συνταγή που μας προτείνει….
Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.