Η Φιλίτσα Μυλωνά είναι μια γλυκιά, προσιτή, ευγενική και εργατική Παρθένος με ωροσκόπο Υδροχόο από τη Θεσσαλονίκη. Αγαπάει τη σοκολάτα σε κάθε εκδοχή της, τις κόρες της και τη μαγειρική φυσικά, ενώ φροντίζει να μαγειρεύει υγιεινά και ελαφριά. Το blog της www.tithafame.gr είναι γεμάτο με εύκολες, ελαφριές και γευστικές συνταγές που βοηθούν τις νοικοκυρές να ετοιμάζουν το μενού τους κάθε μέρα, και να το προσφέρουν με αγάπη στην οικογένειά τους.
Χριστίνα Θεοχάρη: Η γεύση είναι άρρηκτα δεμένη με τη μνήμη: ποιες είναι οι πρώτες σου μνήμες που συνδέονται με το φαγητό και τη γεύση;
Φιλίτσα Μυλωνά : Πολλές μυρωδιές και γεύσεις, γιατί η μητέρα μου είναι πολύ καλή μαγείρισσα. Το ίδιο και η γιαγιά μου…θυμάμαι ακόμη τις απερίγραπτες πίτες της που τις έψηνε πάω σε πετρογκάζι, περιμένοντας υπομονετικά μέχρι να ψηθούν. Αυτό που θυμάμαι πιο έντονα ήταν η μυρωδιά του τσουρεκιού στις γιορτές…ίσως γι αυτό και εγώ κάνω υπέροχα τσουρέκια..
Χριστίνα Θεοχάρη: Ποιο είναι το πρώτο φαγητό ή γλυκό που μαγείρεψες και σε τι ηλικία;
Φιλίτσα Μυλωνά : Γενικώς από πολύ μικρή θυμάμαι να θέλω να διαβάσω στην κουζίνα απλά και μόνο για να βλέπω τη μητέρα μου που μαγείρευε…Και με άφηνε να τη βοηθάω.. το πρώτο όμως που έφτιαξα τελείως μόνη μου ,και δεν το ξεχνάω ποτέ, ήταν γλυκό και συγκεκριμένα, κορμός σοκολάτας σε ηλικία γύρω στα 10-12.Ήμουν πολύ περήφανη για το δημιούργημά μου…γι αυτό και εγώ έχω τα κοριτσάκια μου μαζί μου όταν μαγειρεύω…είναι ωραίες οι αναμνήσεις αυτές.
Χριστίνα Θεοχάρη: Ποια είναι η πιο «ένοχη» σου απόλαυση;
Φιλίτσα Μυλωνά : Σουφλέ σοκολάτας με τη σοκολάτα να ρέει άφθονη από μέσα και μία μπάλα παγωτό καραμέλα (γέλια) αν είναι να κάνεις την αμαρτία, να την κάνεις ολοκληρωμένη..
Χριστίνα Θεοχάρη: Τι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο σου;
Φιλίτσα Μυλωνά : Από το ψυγείο μου δε λείπει ποτέ η σοκολάτα… ποτέ δεν ξέρεις πότε θα προκύψει ανάγκη…
Χριστίνα Θεοχάρη: Τι πρέπει να σου μαγειρέψει ένας άντρας για να σε γοητεύσει;
Φιλίτσα Μυλωνά : Ένας άντρας με γοητεύει και μόνο που θα μου μαγειρέψει…
Χριστίνα Θεοχάρη: Τι θα μαγείρευες εσύ στον άντρα που θες να γοητεύσεις;
Φιλίτσα Μυλωνά : Χμμμ από πού να ξεκινήσω;; Θα είχε τα πάντα από ορεκτικό μέχρι και επιδόρπιο.. Εδώ που τα λέμε και μία απλή μακαρονάδα με κιμά μια χαρά θα τον γοήτευε…(γέλια) …είναι και η αγαπημένη μου!
Χριστίνα Θεοχάρη: Σε τι είσαι εθισμένη;
Φιλίτσα Μυλωνά : Είμαι εθισμένη στα δύο μου κοριτσάκια που λατρεύω , στους καλούς φίλους και στην καλή παρέα, στο να μαγειρεύω για αυτούς που αγαπώ..αυτό είναι εθισμός…..στα απλά, καθημερινά πράγματα. Ε, και ένα ταξιδάκι δεν θα με χαλούσε…
Χριστίνα Θεοχάρη: Αγαπημένο μυρωδικό & μπαχαρικό;
Φιλίτσα Μυλωνά : Αγαπημένο μυρωδικό για μένα είναι ο βασιλικός…ποτέ δεν λείπει ένα γλαστράκι από το σπίτι μου.
Χριστίνα Θεοχάρη: Το φαγητό,όπως και το σεξ εκτός από βασικές βιολογικές ανάγκες είναι και μια απόλαυση στην οποία συμμετέχουν και οι 5 αισθήσεις: γεύση, όραση, όσφρηση, αφή, ακοή.. Θεωρώ λοιπόν ότι όση απόλαυση βρίσκουμε στο φαγητό, άλλη τόση βρίσκουμε και στο σεξ-και το αντίθετο. Συμφωνείς ή διαφωνείς;
Φιλίτσα Μυλωνά : Χαίρομαι που μου κάνεις αυτή την ερώτηση διότι η γεύση που μένει μετά από ένα γεύμα είναι προσωπική και μοναχική εμπειρία. Ο κάθε ένας από εμάς έχει δικές του προτιμήσεις στη γεύση γι αυτό αποτελεί ηδονή. Απολαμβάνουμε ηδονικά ένα καλοψημμένο φιλέτο η μια φρεσκοκομμένη σαλάτα. Δε συγκρίνεται με άλλες ηδονές και απολαύσεις. Έχει δική του προσωπική κλίμακα. Και μου άρεσε αυτή η ερώτηση γιατί αν όλοι καταφέρναμε να ευχαριστήσουμε τους ουρανίσκους μας με σκοπό την απόλαυση κ όχι τη λαιμαργία θα τρώγαμε ποιοτικά.
Χριστίνα Θεοχάρη: Ποιο είναι το καλύτερο αφροδισιακό για σένα;
Φιλίτσα Μυλωνά : Η μαγειρική τέχνη κρύβει θησαυρούς ακόμη και για άλλου είδους απολαύσεις! Κάποιες τροφές θεωρούνται αφροδισιακές, επειδή δίνουν ενέργεια στον οργανισμό πχ η κανέλα ή η σοκολάτα … το δικό μου προτιμώ να το κρατήσω για μένα και για τον ενδιαφερόμενο…
Χριστίνα Θεοχάρη: Το φαγητό είναι: ανάγκη, αγάπη, απόλαυση,προσφορά ή θανάσιμη αμαρτία;
Φιλίτσα Μυλωνά : Με τη σειρά,είναι απόλαυση, αγάπη , ανάγκη, προσφορά και θανάσιμη αμαρτία!
Χριστίνα Θεοχάρη: Σχέδια και όνειρα για το μέλλον και για το blog σου;
Φιλίτσα Μυλωνά : Για το μπλοκ μου τα σχέδια που έχω είναι να κάνω μία στήλη με ιδέες και προτάσεις για σνακ που θα απευθύνονται σε ανθρώπους που στερούνται για λόγους υγείας την γλουτένη και τα γαλακτοκομικά προϊόντα…όπως επίσης θα ασχοληθώ με συνταγές με βάση το αλεύρι Ζέας (δίκοκκο σιτάρι).Αφορμή στάθηκε μία αγαπημένη μου φίλη που έχει πρόβλημα και πολλά μηνύματα που έλαβα…Επίσης οι συνταγές με βίντεο είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ να αναπτύξω, γιατί βοηθάνε περισσότερο στην κατανόηση της συνταγής…
Μην ξεχάσετε να μπείτε στο blog της Φιλίτσας Μυλωνά «www.tithafame.gr» και να διαβάσετε στις 17.30 τη συνταγή που μας προτείνει…. αλλά και να κάνετε like στη σελίδα της στο facebook
Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.