Το Barolo Athens, στην αγορά του Παλαιού Ψυχικού, το ανακάλυψα μέσω φίλων την περίοδο της πανδημίας… Καθώς πηγαίναμε να πάρουμε συχνά φαγητό για το σπίτι, και βλέπαμε φίλους που πήγαιναν εκεί για τον ίδιο λόγο. Είναι ένα μέρος που αγαπώ, απολαμβάνω να πηγαίνω με τον γιο μου όσο και με τους φίλους μας, όχι μόνο γιατι το περιβάλλον είναι ζεστό κι αισθάνεσαι άνετα, αλλά κυρίως γιατί το φαγητό είναι εξαιρετικό και οι άνθρωποι του μας προσέχουν σα να ήμασταν οικογένεια τους.
Μέσα στο πράσινο, δίπλα στην παιδική χαρά, είναι το πιο χαλαρό, κομψό wine bistro στην γειτονιά μας. Kάνει τη διαφορά τόσο στην ατμόσφαιρά του όσο και στο προσεγμένο μενού του.
Το μενού υπογράφει ο Μιχάλης Νουρλόγλου
Αν πάτε να δοκιμάσετε οποιοδήποτε από τα πιάτα του, μας ταξιδεύουν μέσα από την μοναδικότητά τους. Επιμελημένα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, με την υπογραφή του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου μας μεταφέρουν στην παραδοσιακή γραφική κωμόπολη Μπαρόλο της βορειοδυτικής Ιταλίας.
Ο Μιχάλης Νουρλόγλου και οι συνεργάτες τους έχουν δημιουργήσει έναν εξαιρετικό κατάλογο με πιάτα και συνδυασμούς που απογειώνουν τη γεύση. Ζυμαρικά, πίτσες και πιτσέτι, antipasti, σαλάτες, κρέας και ψάρι. Μην παραλείψετε να παραγγείλετε τα linguini με το tartar ψαριού ή την κοτολέτα αγριόχοιρου με πουρέ πατάτας. Υπάρχουν τα πιάτα ημέρας και αξίζει να δοκιμάσετε και τις σούπες του (κολοκυθόσουπα, μανιταρόσουπα ή ψαρόσουπα). Φυσικά έχουν προνοήσει και για vegan προτάσεις.
Η προσεγμένη wine list από τον Γιώργο Μαρθαλαμάκη
Για εκείνους δε που αγαπούν το κρασί, το Barolo Athens διαθέτει μία πολύ ενδιαφέρουσα λίστα που εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες ετικέτες αφού το Μπαρόλο, που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Τορίνο είναι η «πόλη του κρασιού». Οι αμπελώνες του και τα «cantine» (οινοποιεία) είναι από τα πιο παλιά και φημισμένα για την παραγωγή μερικών από τα καλύτερα ερυθρά κρασιά της Ιταλίας. Υπάρχουν μάλιστα και αρκετά fine wines σε δελεαστικές τιμές. Αφεθείτε στα χέρια του έμπειρου Γιώργου Μαρθαλαμάκη και θα σας πάει εκεί που πρέπει μια που έχει προνοήσει για όλα.
Ένας χώρος που από την πρώτη στιγμή έγινε το αγαπημένο all day στέκι υψηλών προδιαγραφών, που λειτουργεί καθημερινά από τις 9 πρωί ως στη μία το βράδυ, προσφέροντας και εξαιρετικό brunch... Δίνοντας μεγάλη έμφαση στα πιάτα με τα αυγά, όπου υπάρχουν και πολλές επιλογές.
Ακριβώς δίπλα στο εστιατόριο λειτουργεί το delicatessen, Barolo deli Mercato, με ποιοτικά ελληνικά και ξένα προϊόντα από όλο τον κόσμο. O πελάτης μπορεί να κάνει ένα ταξίδι στο κόσμο των γεύσεων μέσα από την τεράστια ποικιλία των προϊόντων, να βρει εξαιρετικής ποιότητας gourmet προϊόντα όπως σολομό, φουά γκρα αλλαντικά, τρούφες, μεγάλη γκάμα τυριών, κορυφαίο χαβιάρι, ζυμαρικά, σάλτσες, chutney, μαγιονέζες, ξύδια, εξαιρετικά άλευρα… Αλλά και αρτοποιήματα, γλυκά, μπισκότα και φυσικά ενημερωμένη κάβα με μεγάλη γκάμα κρασιών και αλκοολούχων ποτών. Επίσης υπάρχουν ethnic προϊόντα καθώς και gluten free.
Πολλοί μπορεί να θεωρήσετε ότι -ίσως- να μην είμαι αντικειμενική στα όσα έγραψα για το Barolo Athens… Καθώς είναι ένα εστιατόριο που επισκέπτομαι πολύ συχνά. Θα πήγαινα όμως αν δεν μου άρεσε παραγματικά; Ίσως όμως να σας πείσει το γεγονός ότι από πίσω υπάρχει μία εξαιρετική ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι μέτοχοι είναι ο Γιάννης Μωράκης, ο Πέτρος Απαλάκης, o Tomas Grubac και ο Δημήτρης Μπαλλιάν και ότι το μενού υπογράφει ο chef Μιχάλης Νουρλόγλου.
Barolo Athens: Δαβάκη 1, Παλαιό Ψυχικό, τηλ 210 6717 600