ΥΛΙΚΑ:
2 φλ. τσαγ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλ. τσαγ. γάλα
125 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγ. ζάχαρη
1 αυγό
300 γρ . Blueberry (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
4 κ.σ. γιαούρτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε βαθύ μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αυγό. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι, τα blueberries και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα.
Τα τοποθετούμε σε φορμάκια ή αλουμινένιες θήκες και γεμίζουμε κατά τα 2/3.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C Κελσίου στον αέρα και ψήνουμε για περίπου 20’. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Πηγή: Cool Artisan
Άλλες συνταγές από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη:
–Nutella Brownies με λευκή σοκολάτα, από το Cool Artisan
–Τάρτα λαχανικών με λουκάνικο, από το Cool Artisan
–Τρουφάκια με κατσικίσιο τυρί, παρμεζάνα & ρόδι