Bruscetta με καπνιστό σολωμό, μουστάρδα & σχοινόπρασο

ΥΛΙΚΑ:
1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες μισού εκ.
1/2 λεμόνι το χυμό του και το ξύσμα του
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. βούτυρο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
σχοινόπρασο 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο
4 κ.γ. μουστάρδα Dijon
4 φιλέτα σολoμού καπνιστά κομμένα σε μικρές φετούλες

86546213cffd75dcb62db48cc3e44f62_LΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν και να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τις φέτες να κρυώσουν.
Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το σχοινόπρασο, τη μουστάρδα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Επεξεργαζόμαστε τα υλικά μέχρι να ομοιγενοποιηθούν.

Αλείφουμε κάθε φέτα ψωμιού με το μείγμα μουστάρδας που φτιάξαμε και καλύπτουμε με μια φετούλα σολωμό.

Τοποθετούμε τις μπρουσκέτες σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: Cookbox.gr

You may also like