Το περίμενα πώς και πώς να πάω. Καθώς καλοί φίλοι και συνάδελφοι που το είχαν επισκεφτεί νωρίτερα με είχαν προϊδεάσει για τα καλύτερα. Και πρέπει να πω ότι η πραγματικότητα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Έφαγα συγκλονιστικά καλά και πέρασα υπέροχα. Η παρέα ήταν καταπληκτική, αλλά το ευφάνταστο μενού, οι απογειωτικές γεύσεις και το ευγενέστατο σέρβις… με κέρδισαν!
Ladies and gentlemen, I proudly present you the most elegant carnivore restaurant in Athens… Το εστιατόριο που θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή στην αθηναϊκή κρεατοφαγική σκηνή είναι πλέον γεγονός!
Στον χώρο που φιλοξενούσε το παλιό Nikkei, έχει πλέον την έδρα του το Brutus Tavern, το νέο εγχείρημα της dream team της εστίασης που αποτελείται από τον Γιάννη Μωράκη, τον Γιώργο Μελισσάρη και τον Γιώργο Κανελλόπουλο. Οι τρεις φίλοι, εδώ και καιρό, είχαν στο μυαλό τους να στήσουν ένα premium steak house βασισμένο σε διεθνή πρότυπα. Για αυτό τον λόγο, αφού επέλεξαν τον χώρο, εμπιστεύθηκαν για τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση τον ταλαντούχο interior designer Στράτο Χιωτέλη, ο οποίος άφησε ελεύθερη τη φαντασία του να περιπλανηθεί στο Παρίσι και στο Λονδίνο και σχεδίασε ένα εστιατόριο βασισμένο στη φιλοσοφία της προσιτής πολυτέλειας, με ανοιχτή κουζίνα και άνετη σάλα. Κάπως έτσι εγένετο Brutus, a.k.a. η αστική εκδοχή της κρεατοφαγίας με έμφαση στην αυθεντικότητα και στο καλό γούστο!
The menu… by Μιχάλη Νουρλόγλου
Το μενού φέρει την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και κινείται στα ίδια μονοπάτια. Στο Brutus Tavern, θα βρείτε εκλεκτές κοπές από επιλεγμένες φάρμες, όπως αυστραλέζικο dry aged black angus tomahawk, french limousin chateaubriand και danish holstein t bone steak που συνοδεύονται από διάφορα sides, με το σωτέ foie gras να κλέβει την παράσταση.
Αλλά αν νομίζετε ότι οι πειρασμοί του Brutus Tavern τελειώνουν εδώ, γελιέστε! H ομάδα του Στέφανου Ρίζου κάνει εξαιρετική δουλειά και μας παρασύρει εύκολα. Στον κατάλογο υπάρχει η ξεχωριστή ενότητα με τίτλο Carnivorous habits και αμαρτωλές προτάσεις. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε ανάμεσα σε παϊδάκια από Ιβηρικό χοίρο, αρμένικο κεμπάπ, dry aged πάπια και royal chicken, γεμιστό με foie gras και τρούφα. Δεν λείπουν, επίσης, και τα εκλεκτά πρώτα πιάτα που συναγωνίζονται να κερδίσουν την προσοχή σας! Μεδούλι με «καμένα» onion rings, μαϊντανό και ρόκα…το μοσχαρίσιο tartar; Δεν θα φυγετε αν δεν δοκιμάσετε τα mini brioche burgers, την πίτα με την μοσχαρίσια ουρά και τη σαλάτα Forest με τα μανιτάρια. Οκ, οι φωτογραφίες μου τα αδικούν, αλλά οι γεύσεις θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω….
Σαλάτα Forest με σπανάκι, μανιτάρια Πίτα με μοσχαρίσια ουρά, μανιτάρια και μπεσαμέλ από τυρί Comte Μοσχαρίσιο ταρτάρ, με λάδι λεμονιού, σχοινόπρασο και χρένο Slider mini burgers με dry aged κιμά cheddar και καραμελωμένα κρεμμύδια Μεδούλι, με μαϊντανό, καμμένο κρεμμύδι και φύτρες ρόκας Danish Holstein bone in rib eye
The Wine list by Mιχάλη Θεοδωράκη
Η λίστα των κρασιών, είναι άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο στο Brutus Tavern. Την έχει επιμεληθεί, με σπουδή, ο συμπαθέστατος sommelier Mιχάλης Θεοδωράκης και αποτελεί μια ωδή στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, αλλά και στα μεγάλα γαλλικά κρασιά.
Ο sommelier Mιχάλης Θεοδωράκης
Εδώ, μάλιστα, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις ονειρεμένες ετικέτες που πάντα επιθυμούσατε… Καθώς οι άνθρωποι του Brutus Tavern τις έχουν κοστολογήσει ορθολογικά, επιμένοντας στο value for money. Motto τους είναι ότι ” Το καλό φαγητό και η εκλεκτική οινοποσία σε χαλαρές τιμές, είναι η πολυτέλεια που μας αξίζει“.
Κλείνοντας και βασιζόμενη στο motto των τριών ιδιοκτητών και φίλων του Brutus Tavern, θα γράψω το εξής: Στο συγκεκριμένο εστιατόριο είναι σίγουρο ότι θα φας συγκλονιστικά, καθώς η πρώτη ύλη και η δημιουργικότητα των chefs είναι πάνω από το μέσο όρο των καλών κι ακριβών εστιατορίων της Αθήνας. Το πόσο θα πληρώσεις έγκειται στις επιλογές των πιάτων και των κρασιών που θα κάνεις. Έχεις όμως πάντα στο μυαλό σου ότι πρόκειται για το Brutus tavern, και ότι προσφέρεις στον εαυτό σου μία πολυτέλεια υψηλών προδιαγραφών και που αξίζεις… με το παραπάνω!
Info
Brutus Tavern/Λεβέντη 3, Κολωνάκι #brutustavern