Burger γαρίδας, από τον chef Στέλιο Μάνδαλο

Μία πρόταση για ολοκληρωμένο γεύμα ή και για brunch που θα σας καταπλήξει από τον chef Στέλιο Μάνδαλο.

ΥΛΙΚΑ:

*για το μπιφτέκι:
1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες ψιλοκομμένες στο multi
20 γρ τριμμένο ginger
½ κιλό ψαρονέφρι σε κιμά
100 γρ κρεμμύδι ξερό λευκό τριμμένο στον τρίφτη μαζί με τα υγρά του
15 γρ σκόρδο ψιλοτριμμένο
60 γρ φρέσκο κρεμμύδι μόνο τα λευκά στελέχη ψιλοτριμμένο
110 γρ τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας fish sauce
100 gr corn flour
Αλάτι, πιπέρι

Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες να στραγγίξουν τα νερά τους, έπειτα προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια μεταλλική μπασίνα και ανακατεύουμε. Αν παρατηρήσουμε κατά το πλάσιμο ότι χρειάζονται υγρά προσθέτουμε έως και 60 γρ ηλιέλαιο. Αφού πλάσουμε, ξεκουράζουμε την ζύμη μας στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη όλη την νύχτα ή για τουλάχιστον 3 ώρες.
‘’Κόβουμε’’ σε μπιφτέκια των 180 γρ και ψήνουμε είτε σε grill είτε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσουν και τελειώνουμε στον φούρνο προθερμασμένο στους 180C σε ταψί με λαδόκολλα για 10 λεπτά.

4web_shrimb_burger2

*για την Sauce
240 γρ τυρί κρέμα
70 γρ κέτσαπ
20 γρ μουστάρδα
1 κουταλιά του γλυκού μηλόξυδο (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα μέχρι να ομογενοποιηθούν και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Για την συναρμολόγηση θα χρειαστούμε ψωμιά του burger ή φρυγανισμένες φέτες του τοστ, φέτες ντομάτα και μαρούλι.

Tip: Στο πλάσιμο του κιμά μπορούμε να προσθέσουμε και 50 γρ ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

4web_shrimb_burger

Ο Στέλιος Μάνδαλος είναι head chef στο BarBara Que (Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια)

You may also like