Εθνικό ποτό της Βραζιλίας, γνωστό ως Pinga ή Caninha, που πρωτοεμφανίστηκε το 1918 στο Σάο Πάολο!
ΥΛΙΚΑ:
125 ml θρυματισμένο πάγο
• 1/2 λάιμ σε 4 φέτες
• 2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
• 75 ml cachaca
• φέτα λάιμ (για γρανίρισμα)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζετε το θρυματισμένο πάγο σε χαμηλό ποτήρι. Ρίχνετε το λάιμ και τη ζάχαρη σε ποτήρι ανάμιξεις. Ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτετε την cachaca και τον θρυματισμένο πάγο. Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το ποτό στο χαμηλό ποτήρι και γρανίρετε με το λάιμ.