ΥΛΙΚΑ:
4 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
1 κούπα λάδι
1 κούπα ζάχαρη μαύρη
3 κ. σ. κακάο
χυμό από 4 πορτοκάλια
1 κ. γλ. σόδα
1 βανίλια
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (λίγο λιγότερο από 500 γρ. με το μάτι θα καταλάβετε)
200 γρ. γιαούρτι 2%
Για το γλάσο (προαιρετικό):
2 κουβερτούρες
2 κ.σ. βούτυρο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Έπειτα ρίχνουμε ένα ένα όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέϊκ.
Περιχύνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το μείγμα ώστε να πάρει αέρα και να φουσκώσει ομοιόμορφα όταν ψηθεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 50-60 λεπτά.
Mε ένα μαχαίρι τρυπάμε προσεχτικά το κέϊκ και εάν το μαχαίρι βγει καθαρό το κέϊκ μας είναι έτοιμο.
Πηγή: http://www.cooktherapy.gr