ΥΛΙΚΑ:
1/2 κούπα ελαιόλαδο ή πολύ καλής ποιότητας ηλιέλαιο
1/2 κούπα γάλα
3 αυγά
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 κουταλίες θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
250 γρ μανιτάρια ( έβαλα πορτομπέλο, λευκά και μια χούφτα αποξηραμένα πορτσίνι νοτισμένα σε μοσχοφίλερο μέχρι να γίνουν μαλακά)
αλεύρι που φουσκώνει, ίση ποσότητα με τον όγκο των αυγών
100 γρ γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
100 γρ γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
50 γρ παρμεζάνα ψιλοτριμμένη για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Χτυπάς σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά και όλα τα υγρά υλικά. Μόλις ενωθούν καλά, προσθέτεις ένα ένα όλα τα στεγνά υλικά αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι.
2. Βουτυρώνεις μια φόρμα μακρόστενη και ρίχνεις το μείγμα του κέικ. Ψήνεις το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 45 λεπτά περίπου.
3. Με μια οδοντογλυφίδα, τρυπάς το κέικ προσεκτικά και αν βγαίνει στεγνή σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Το βγάζεις από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει μέσα στην φόρμα του. Όταν κρυώσει καλά το σερβίρεις σε μακρόστενη πιατέλα ή σε ένα ξύλο κοπής και το πασπαλίζεις αν θες με ψιλοτριμμένη παρμεζάνα.
Μπείτε στο Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.