ΥΛΙΚΑ:
55γρ. (μισό φλ.) καρύδια
230γρ. (1 3/4 φλ. αλεύρι)
30 γρ. (1/4) κακάο σκόνη
200γρ. (1φλ.) ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
85γρ. (1/2 φλ.) κομμάτακια σοκολάτας
2 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
113γρ. (1/2 φλ.) ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)
3 πολύ ώριμες μπανάνες – πολτοποιημένες (1 1/2 φλ.)
1 κ.γ. βανίλια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 (αέρας). Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι (23x13x8εκ).
Αναμιγνύουμε το αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, μπείκιν πάουντερ, σόδα αλάτι και αφήνουμε στη άκρη.
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε τις μπανάνες, αυγά, το βούτυρο και τη βανίλια.
Με απαλές κίνήσεις ρίχνουμε τα ‘υγρά συστατικά’ στα ‘στεγνά’ και ανακατεύουμε λίγο και προσεκτικά.
Ρίχνουμε τα καρύδια (αφού πρώτα τα έχουμε σπάσει σε μικρότερα κομμάτια) και τα κομματάκια σοκολάτας.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φορμίτσα και ψήνουμε από 40-55.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. Είτε μόνο του, είτε με παγωτό βανίλια.
Πηγή: Cooktherapy.gr