Cake με φράουλες, αμύγδαλα και κρέμα cheesecake

Η φράουλα είναι αγαπημένο φρούτο όλων και πολύ από εμάς περιμένουν την άνοιξη με προσμονή για να δοκιμάσουμε όπως κάθε χρόνο αυτό το τόσο νόστιμο φρούτο! Το cake αυτό είναι γεμάτο από την γεύση της ανοιξιάτικης φράουλας αλλά είναι και γεμάτο από την βελούδινη υφή του τυριού κρέμα που του δίνει μια μοναδική γευστική διάσταση.

Θα χρειαστείτε:
175 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
175 γρ ζάχαρη
4 αυγά
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει
50 γρ αμύγδαλο τριμμένο
75 γρ γιαούρτι πλήρες
2 βανίλιες
250 γρ φράουλες, κομμένες σε φέτες
1 πρέζα αλάτι
μια χούφτα αμύγδαλο φιλέ
για την κρέμα cheesecake
200 γρ τυρί κρέμα
25 γρ ζάχαρη άχνη
1 μεγάλο αυγό

Αρχικά ανακατεύεις απαλά τα υλικά για την κρέμα σε ενα μπολ, πολύ προσεκτικά για να μην γίνει πολύ ρευστό. Βάζεις την κρέμα στο ψυγείο για αργότερα.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Στο μπολ του μίξερ προσθέτεις όλα τα υλικά για το κέικ εκτός από τις φράουλες. Τα χτυπάς καλά για 5 λεπτά τουλάχιστον.
Σε μια βουτυρωμένη φόρμα ( 20εκ.) ρίχνεις την μισή ζύμη του κέικ. Πασπαλίζεις με τις μισές φράουλες και στην συνέχεια σκεπάζεις με την υπόλοιπη ζύμη του κέικ.
Ρίχνεις κουταλιά – κουταλιά την κρέμα cheesecake από πάνω και πιέζεις ελαφρά με το κουτάλι. Ρίχνεις τις υπόλοιπες φράουλες και τέλος πασπαλίζεις με το αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνεις το κέικ στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα.
Το αφήνεις να κρυώσει και μετά το σερβίρεις!

Elenaiscooking.com

You may also like