Cake καρότου με cream cheese frosting, από την Έφη Κοντούλα

Yπέροχο, απλό cake που μου έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστώ με ένα ωραίο σχέδιο με το κορνέ που εδώ και καιρό “ψήνομαι” να δοκιμάσω! Σας το προτείνω σε μορφή τούρτας αλλά και σκέτο είναι φανταστικό!

Εσείς δεν χρειάζεται να μπείτε σε τέτοιες διαδικασίες, ένα απλό στρώσιμο του frosting και πασπάλισμα με λίγο τριμμένο καρύδι και κανέλα είναι μια χαρά!

Το σχέδιο βγαίνει με την 1M μύτη της Wilton, ξεκινάμε από το κέντρο προς τα έξω και πρέπει να είναι σταθερό το frosting μας. Το συγκεκριμένο θέλει να μείνει λίγο στο ψυγείο για να ψιλοσφίξει.

ΥΛΙΚΑ:
4 αβγά
1 φλ. σπορέλαιο
1 1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή
2 κ. γλ. εσάνς βανίλιας
2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ. γλ. σόδα μαγειρική
2 κ. γλ. baking powder
1/2 πρέζα αλάτι
2 κ. γλ. κανέλα
3 φλ. καρότο τριμμένο

*για το frosting
Aν κάνουμε το σχέδιο θέλουμε τη διπλή ποσότητα σε όλα όσα σας δίνω, αν απλά το αλείψουμε ακολουθούμε την παρακάτω δοσολογία :

1/2 φλ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου
225 γρ. τυρί κρέμα σε θερμ. δωματίου
2 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη
1 κ. γλ. εσάνς βανίλιας
κανέλα

10485218_10152825708912357_667236969_nΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 8 ιντσών (20 εκατοστά).
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι με τη σόδα, το bakind powder, το αλάτι και την κανέλα και τα κοσκινίζουμε.

Σε μπωλ χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αβγά, την εσάνς και μετά το μείγμα του αλευριού. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το τριμμένο καρότο. Ανακατεύουμε με σύντομες κινήσεις να ενωθεί με τα υπόλοιπα.

Ψήνουμε για 40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.

*για το frosting

Χτυπάμε το βούτυρο να κρεμώσει και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε την άχνη και την εσάνς και χτυπάμε να ενωθούν σε ένα σφιχτούτσικο μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.

Στήνουμε το κέηκ μας βάζοντας από κάτω ελάχιστη κρέμα, τοποθετούμε το έναν δίσκο, βάζουμε ένα μέρος από τη γέμιση (υπολογίζουμε με το μάτι), τον δεύτερο δίσκο και την υπόλοιπη κρέμα την αλείφουμε στα πλαϊνά και επάνω στο κέηκ μας. Για απλή επάλλειψη η δόση που δίνω είναι μια χαρά, αν θα κάνουμε σχέδιο θα την διπλασιάσετε και θα φροντίσετε να είναι καλά παγωμένη για να σταθούν οι ροζέτες.

Πασπαλίζουμε με κανέλα για πιο ωραία γεύση! Και τριμμένο καρυδάκι μαζί με την κανέλα του πάει τέλεια!

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε και τη συνέντευξη που παραχώρησε η Έφη Κοντούλα στην Χριστίνα Θεοχάρη μέσα στο πλαίσιο του Gastro Meets Astro

You may also like