ΥΛΙΚΑ:
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1/2 από ένα μικρό κολοκυθάκι
1 φλιτζάνι Αλεύρι
1/2 φλιτζάνι νερό
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
αλατοπίπερο
λάδι για τηγάνισμα
Μπορείτε να το συνοδέψετε με:
κατσικίσιο τυρί
αυγό ποσέ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ξεπλύντε το καλαμπόκι, κόψτε σαν ζάρια τα κολοκυθάκια και βάλτε να ζεσταθεί 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι. Τηγανίζετε το καλαμπόκι και τα κολοκυθάκια για λίγα λεπτά,μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε τα από το τηγάνι κι αφήστε τα να κρυώσουν.
Σε ένα μπώλ αναμείξτε το αλεύρι, το νερό, το αυγό, το καλαμποκάλευρο με αλάτι και πιπέρι. Συνδυάστε το μείγμα καλαμποκιού (που έχει πλέον κρυώσει) με το μείγμα από το αλεύρι. Σχηματίστε λεπτά μπιφτέκια.
Τα ρίχνετε στο τηγάνι για να μαγειρευτούν.
Μπορείτε να τα σερβίρετε με κατσικίσιο τυρί και ένα αυγό ποσέ.
Πηγή: εδώ