Carpaccio λαβράκι με θυμάρι και λεμόνι από το Milos

Μέσα στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του Εστιατορίου Milos και του ιδιοκτήτη του, Κώστα Σπηλιάδη, στα πιάτα πρωτοστατούν η απόλυτη απλότητα, η εποχικότητα των πρώτων υλών και η καθαρότητα της γεύσης. Για το λόγο αυτό, ο σεφ Περικλής Κοσκινάς δεν χρησιμοποιεί πολλές σάλτσες, ούτε κάνει περίπλοκα πιάτα γιατί επιθυμεί να πρωταγωνιστεί παντού και πάντα η πρώτη ύλη.

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό λαβράκι
λίγο ξύσμα από ένα λεμόνι
χυμό από το ¼ του λεμονιού
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό
1 κλαδάκι από θυμάρι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
lavraki carpaccioΚαθαρίζουμε και φιλετάρουμε το λαβράκι. Στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

Τις απλώνουμε κατά μήκος σε ένα παγωμένο πιάτο και κατόπιν τρίβουμε λίγο ξύσμα από ένα λεμόνι. Προσθέτουμε το χυμό από το ¼ του λεμονιού, το ελαιόλαδο και το χοντρό αλάτι. Στολίζουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα φυλλαράκια από το θυμάρι και σερβίρουμε!!!!

Εστιατόριο Milos
Βασ. Σοφίας 46
Αθήνα
Τηλ. :+30.210.724.4400

You may also like