Carpaccio μοσχαριού με ρόκα & Gorgonzola

ΥΛΙΚΑ:
250 γραμμ. μοσχαρίσιο φιλέτο
250 γραμμ. ρόκα
λίγο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γραμμ. τυρί Gorgonzola

*για τη βινεγκρέτ:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι (από λευκό κρασί)
1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

e23a8019ef6bcd5f6412b3bca4d5715bΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Κόβουμε το φιλέτο σε πολύ λεπτές (σχεδόν διαφανείς) φέτες.

Αν μας είναι δύσκολο να κόψουμε τόσο λεπτές φέτες, τις κόβουμε πιο χονδρές, τις βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα πλαστικής μεμβράνης και τις χτυπάμε να απλώσουν. Τις βάζουμε σε μια πιατέλα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σαλατικά. Τις βάζουμε στο κέντρο της πιατέλας επάνω στις φέτες από το μοσχάρι.
Σε ένα βαζάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ, τα χτυπάμε καλά και περιχύνουμε με το μείγμα όλη τη σαλάτα.

Πασπαλίζουμε με την Gorgonzola, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή φωτογραφίας: εδώ

You may also like