Cheesecake….και θα γλείφετε τα δάχτυλα σας‏ , από τη Μαρία Παπουτσάκη

Cheesecake, το αγαπημένο μου! Αν και χρονοβόρο, σας υπόσχομαι ότι η γεύση του θα σας αποζημιώσει. Ακόμη και εσείς που λέτε ότι το γλυκό δεν ταιριάζει με το τυρί είμαι σίγουρη ότι θα αλλαξοπιστήσετε. Απολαύστε το!

ΥΛΙΚΑ:

  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. μπισκότα Digestive (+5 μπισκότα παραπάνω)
  • 160 γρ. βούτυρο Κερκύρας λιωμένο
  • 400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • 400 ml. κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική 35% λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 370 γρ. μαρμελάδα φράουλα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα 30 γρ. ζάχαρη.
  • 10477965_819426131403494_205210198_nΛιώνουμε το βούτυρο και τα περιχύνουμε.
  • Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και στρώνουμε το μίγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 20 λεπτά.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί Φιλαδέλφεια, την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει λίγο η κρέμα.
  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση με τα μπισκότα.
  • Βάζουμε ξανά την φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει καλά η κρέμα.
  • Τέλος ρίχνουμε από πάνω την μαρμελάδα και αφήνουμε το γλυκό να παγώσει στο ψυγείο ένα 24ωρο πριν το κόψουμε.

Καλή επιτυχία!

You may also like