Cheesecake, το αγαπημένο μου! Αν και χρονοβόρο, σας υπόσχομαι ότι η γεύση του θα σας αποζημιώσει. Ακόμη και εσείς που λέτε ότι το γλυκό δεν ταιριάζει με το τυρί είμαι σίγουρη ότι θα αλλαξοπιστήσετε. Απολαύστε το!
ΥΛΙΚΑ:
- 30 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. μπισκότα Digestive (+5 μπισκότα παραπάνω)
- 160 γρ. βούτυρο Κερκύρας λιωμένο
- 400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
- 400 ml. κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική 35% λιπαρά
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 370 γρ. μαρμελάδα φράουλα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα 30 γρ. ζάχαρη.
- Λιώνουμε το βούτυρο και τα περιχύνουμε.
- Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και στρώνουμε το μίγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 20 λεπτά.
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί Φιλαδέλφεια, την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει λίγο η κρέμα.
- Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση με τα μπισκότα.
- Βάζουμε ξανά την φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει καλά η κρέμα.
- Τέλος ρίχνουμε από πάνω την μαρμελάδα και αφήνουμε το γλυκό να παγώσει στο ψυγείο ένα 24ωρο πριν το κόψουμε.
Καλή επιτυχία!