Cheesecake με mousse nutella

ΥΛΙΚΑ:
12 μπισκότα Oreo cookie Double cream ή απλά θρυμματισμένα
30 γρ. βούτυρο
320 ml. κρέμα γάλακτος για τη μούς και 160 ml. για το γαρνίρισμα
230 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. ζάχαρη για τη μούς και 20 γρ. για το γαρνίρισμα
1 βανίλια
1 κ.σ. κακάο
7 κ.σ. nutella

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
*Για τη βάση:
Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το βούτυρο με τα μπισκότα. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6 ποτήρια για γλυκό και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάζουμε τη μούς.

830654fd5d968b7afadb8ca03e3aa03a_L*Για τη μούς:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε 45 γρ. ζάχαρη και 1 κ.σ. κακάο. Συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μείγμα.

Σε ένα μπόλ χτυπάμε το τυρί κρέμα με 15 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τη nutella και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε το μισό από αυτό το μείγμα στον κάδο του μίξερ με το άλλο μίγμα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα της nutella και ανακατεύουμε και πάλι.

Βγάζουμε τα ποτήρια με τη βάση από το ψυγείο και μοιράζουμε τη μούς σε αυτά. Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

*Για την κορυφή:
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίσουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει ακόμη το μείγμα.Το μοιράζουμε στα ποτήρια και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα φουντούκια αν θέλουμε και φλούδες σοκολάτας.

Πηγή:Cookbox.gr

You may also like