Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο επιδόρπιο… χωρίς ψήσιμο!
Θα χρειαστείτε:
*Για την βάση
- 250 gr μπισκότα digestive
- 100 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
*Για την κρέμα
- 250 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 gr ζάχαρη άχνη
- 300 gr τυρί κρέμα
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
- Μερικές σταγόνες λεμόνι (δοκιμάζοντας)
* Μαρμελάδα φράουλα (πχ. Bon maman)
*φρέσκες φράουλες για γαρνίρισμα
- Σπάμε τα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να θρυμματιστούν τελείως. Μέσα σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά να κολλήσει και να γίνει λείο. Το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί Προσθέτουμε το ξύσμα, τις σταγόνες λεμονιού και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στην κρύα βάση μπισκότου. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, ώστε να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Απλώνουμε την μαρμελάδα φράουλα στο παγωμένο cheesecake και προσθέτουμε και τις φράουλες, πριν το σερβίρουμε.
Photo credits: @dilja96 (unsplash)