ΥΛΙΚΑ:
-600γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-4 κουταλιές γλυκού αλεύρι
-1/2 άπαχο γιαούρτι
-3/4 του φλιτζανιού άσπρο ξηρό κρασί
-2 κουταλιές γλυκού φλούδα λεμονιού
-100γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
-Πιπέρι, αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Τοποθετείτε σε πιρέξ το κοτόπουλο αλατισμένο με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο νερό. Ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο, στους 170 βαθμούς, 30 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Βάζετε το αλεύρι, το ανακατεύετε προσθέτοντας λίγο νερό, το γιαούρτι, το κρασί, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι. Βγάζετε το πιρέξ από το φούρνο, βάζετε πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλο, μανιτάρια και τη σάλτσα που φτιάξατε στην κατσαρόλα. Το ξαναβάζετε στο φούρνο, ξεσκέπαστο και το ψήνετε 30 λεπτά ακόμα.