Noodles με γαρίδες με γάλα καρύδας

ΥΛΙΚΑ: (για 2-4 άτομα)

250 γραμμάρια αποφλοιωμένες γαρίδες
1 μπρόκολο
1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κονσέρβα μπαμπού
1/2 κονσέρβα καλαμπόκι (baby corn)
1 χούφτα αρακά
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 λάιμ
1 κ.σ. soja
2 κ. σ. κόκκινο curry
αλάτι
2 κ. γλ. κόλιανδρο
500 ml γάλα καρύδας (Creamy)
1 πακέτο noodles
λάδι καρύδας για το τηγάνισμα

noodles garides coconutΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Κόψτε το μπρόκολο και τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Βράζουμε λίγο το μπαμπού, το καλαμπόκι και τον αρακά.
Σε ένα άλλο τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε λάδι καρύδας και τηγανίζουμε το τριμμένο σκόρδο και την πάστα κάρυ. Στη συνέχεια αναμειγνύετε τα λαχανικά μαζί με τη φλούδα και το χυμό από ένα lime. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και τη σάλτσα σόγιας και κόλιανδρο. Αφήστε να σιγοβράσει για λίγο και στη συνέχεια να ζεσταθεί μαζί με τις γαρίδες. Οι γαρίδες μπορούν να τηγανιστούν, αλλά προσοχή να μην σκληρύνουν πολύ!
Σερβίρετε με ελαφρά μαγειρεμένα ζυμαρικά προσθέτοντας αν θέλετε soja και καρύδα.

Πηγή: εδώ

You may also like