Christmas cake by Cool Artisan

Υλικά:
4 αυγά
250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη, καστανή
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη, αναποφλοίωτα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
800 γρ. φρουί γλασέ ψιλοκομμένα (εγώ χρησιμοποίησα πορτοκάλι)
ξύσμα από 1 λεμόνι
30 γρ ρούμι μαύρο ή κονιάκ
Γλάσο για πασπάλισμα

christmas-cake-recipe-simple-orange-cf83cf85cebdcf84ceb1ceb3ceae-cebaceadceb9ceba-cf87cf81ceb9cf83cf84cebfcf85ceb3ceb5cebdcebdceb9ceΕκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με την ζάχαρη, έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν καλά.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν πάουντερ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και στο τέλος το φρουί γλασέ, το ξύσμα και το ρόυμι (ή το κονιάκ).
Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια καλά βουτυρωμένα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με γλάσο.

Πηγή: Cool Artisan

You may also like