Creamy σούπα με κουνουπίδι

Αν υπάρχει κάποιο φαγητό που χαρακτηρίζει τον χειμώνα, αυτό σίγουρα είναι η σούπα! Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή αν βρεθείτε έξω παλεύοντας με το κρύο, δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με το να απολαμβάνεις στο σπίτι ένα ζεστό μπολ σούπας.

Θα χρειαστείτε:

2 κ.σ. λάδι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κύβο ζωμού λαχανικών

1 μεγάλο κομμένο κεφάλι κουνουπιδιού

400ml γάλα

800ml νερό

τρίψιμο φρέσκου μοσχοκάρυδου

2 κ.γ. μουστάρδα 50γρ

Τυρί τσένταρ

100ml κρέμα γάλακτος

μια χούφτα φύλλα φασκόμηλου

Προετοιμασία:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Προσθέτουμε τον κύβο ζωμού λαχανικών και το κουνουπίδι. Ανακατεύτε και στη συνέχεια ρίξτε το γάλα και το νερό. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε φρέσκο μοσχοκάρυδο. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Ανακατέψτε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας περισσότερο υγρό εάν είναι απαραίτητο. Προσθέστε τη μουστάρδα, το τσένταρ και τη κρέμα. Σε ένα άλλο τηγάνι, τσιγαρίζετε μια χούφτα φύλλα φασκόμηλου σε 50ml λάδι, μέχρι να γίνουν τραγανά. Γαρνίρουμε με μερικά ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια και σερβίρετε.

Photo credits: bbcgoodfood.com

You may also like