ΥΛΙΚΑ:1 πακέτο τορτελίνια
170g πανσέτα/bacon κομμένο σε μικρούς κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι / 250ml κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι / 120ml λευκό κρασί
½ φλιτζάνι / 40g τριμμένη παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
240g φρέσκο πλυμένο σπανάκι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσουν τα τορτελίνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα και τσιγαρίστε την πανσέτα για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
Προσθέστε το κρασί στο τηγάνι με την πανσέτα, ανεβάζουμε την φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και αφήστε τα “πάρουν” όλο το κρασί για περίπου 1-2 λεπτά.
Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Όταν αρχίσει να “ζεσταίνεται” προσθέστε την παρμεζάνα και το σπανάκι …
Στραγγίστε τα τορτελίνια και προσθέστε τα στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε, βάσει της γεύσης που θέλετε να δώσετε.
Καλή σας απόλαυση…
Πηγή: εδώ