Crispy “τσαλαπατημένες” πατάτες

ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό μαλακές πατάτες
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
μία πρέζα χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα

crispy-smashed-potatoes-01ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου . Βάζετε τις πατάτες σε μια μέτρια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό μέχρι να τις καλύψει και τις αφήνετε να βράσουν σε μέτρια-υψηλή θερμόκρασία. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πατάτες , περίπου για 20 λεπτά. Στραγγίστε τες και αφήστε τες να κρυώσουν, για αν μπορέσετε να τις “πλάσετε”. Στεγνώστε τες καλά με χαρτί κουζίνας για να μην υπάρχουν καθόλου υγρά. “Πατικώστε” κάθε πατάτα σε ένα ξύλο κοπής με τη γροθιά σας ή με ένα μικρό τηγάνι.

Απλώστε τις πατάτες σε ένα ταψί. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε για να μοιραστούν ομοιομορφα. Ψήστε τες μέχρι να φαίνονται τραγανές και να πάρουν χρυσαφί χρώμα, για 25-30 λεπτά, γυρίστε τες με μια σπάτουλα στα μισά του χρόνου ψησίματος.
Σερβίρετε ενώ οι πατάτες είναι ζεστές και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα.

Πηγή:εδώ

You may also like