Cupcakes με γεύση μελομακάρονο & σοκολάτα, από τον Cool Artisan

Ένα από τα αγαπημένα μου χόμπι είναι να ανακατεύω συνταγές! Να παίρνω τα αρώματα από τη μία και τις τεχνικές από την άλλη και να φτιάχνω κάτι ανάμεσα! Κάτι που να συνδυάζει γεύσεις και από τα δύο! Έτσι λοιπόν έφτιαξα αυτά τα cupcakes με γεύση μελομακάρονο χρησιμοποιώντας όλα τα μυρωδικά που βάζουμε στο αγαπημένο γλυκό ΟΛΩΝ μας!

Υλικά:
10 γρ βούτυρο
100 γρ ελαιόλαδο
200γρ ζάχαρη
4 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 κγ μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/3 κγ γαρίφαλο

christmas-dessert-recipe-cupcakes-frosting-chocolate-simple-cinnamon-orange-cf83cf85cebdcf84ceb1ceb3ceae-cupcake-cebcceb5cebbcebfcebcceb1cebaceaccf81cebf2Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180°C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά και την βανίλια για να ανακατευτούν όλα μαζί καλά.
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει καλά.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο σιγά σιγά και συνεχίζουμε με τα αυγά ένα ένα.
Βγάζουμε το μίγμα από το μίξερ και ανακατεύουμε στο χέρι με το αλεύρι λίγο λίγο με μια κουτάλα.
Βάζουμε τη ζύμη σε φορμάκια για καπκέικ .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

*Υλικά για το frosting σοκολάτας

125 γρ ανάλατο φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ άχνη κοσκινισμένη
90 γρ μαύρη σοκολάτα
60 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε κατσαρολάκι.
Σε μέτριας θερμότητας μάτι ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την άχνη.
Ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο.
Όταν θα είμαστε έτοιμοι να στολίσουμε τα cupcakes το βγάζουμε και το χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο και σαν κρέμα.
christmas-dessert-recipe-cupcakes-frosting-chocolate-simple-cinnamon-orange-cf83cf85cebdcf84ceb1ceb3ceae-cupcake-cebcceb5cebbcebfcebcceb1cebaceaccf81cebf4Το αδειάζουμε στο κορνέ μας και αρχίζουμε να σχεδιάζουμε διάφορα σχέδια με αυτό.
Αν θέλουμε να το κάνουμε πιο πολύχρωμο χρησιμοποιούμε και επιπλέον διακόσμηση.
Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου αν πρόκεται να τα καταναλώσουμε την ίδια μέρα και στο ψυγείο αν θέλουμε να τα καταναλώσουμε την επόμενη.

Για περισσότερες λαχταριστές συνταγές με την “πινελιά” του Cool Artisan , κατά κόσμον Γαβριήλ Νικολαϊδης, πατήστε εδώ

You may also like