12 κοτσανάκια μπρόκολο (το καθένα θα πρέπει να χωράει άνετα στη φόρμα με εξτρά χώρο στο πλάι)
275 γρ. (1 κούπα και 2,5 κ.σ.) βούτυρο, μαλακό
50 γρ (1/4 φλιτζανιού) ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ (1 1/4 φλιτζανιού) αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κουρκούμι
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1/2 κ.γ. αλάτι
60 γρ. (1/4 φλιτζανιού) τυρί τσένταρ, τριμμένο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και βουτυρώστε τη φόρμα. Φέρτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ζεματίστε το μπρόκολο για 3 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα, στη συνέχεια, στεγνώστε κάθε ανθύλλιο καλά με απορροφητικό χαρτί και ακουμπήστε στο πλάι.
Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να πάρει μια κρεμώδης υφή. Στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κουρκούμι, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι, και να νικήσει προσθέστε τα στεγνά συστατικά στα υγρά συστατικά. Τέλος, “διπλώστε” το τριμμένο τυρί με μια σπάτουλα.
Τοποθετήστε μία πλήρης κουταλιά της σούπας ζύμη στο κάτω μέρος κάθε φόρμας muffin, και στη συνέχεια χτυπήστε τη φόρμα κατά τον πάγκο για να απλωθεί ομοιόμορφα η ζύμη και να αποφύγετε τυχόν “φουσκάλες”. Τοποθετήστε ένα ανθύλλιο πάνω από κάθε muffin. Προσθέστε κι άλλη ζύμη από πάνω διαιρώντας την ομοιόμορφα μεταξύ, αλλά μην ανησυχείτε εάν δεν είναι τέλεια.
Ψήστε τα κεκάκια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, το βούτυρο θα φουσκώσει γύρω από κάθε κέικ – μην ανησυχείτε, μπορείτε εάν θέλετε να το σκουπίσετε με χαρτί κουζίνας. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν από το σερβίρισμα και προσπαθήστε να τα φάτε την ίδια μέρα.
Πηγή: http://babyglitter.gr/blog