ΥΛΙΚΑ:
1 φλυτζάνι σκούρη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού τριμμένης καρύδας
1 κ. σ. λιναρόσπορο αναμεμειγμένο με 2 κουταλιές της σούπας νερό
1 φλιτζάνι σκόνη κακάο
1 φλιτζάνι σκούρο αλεύρι
1/4 φλιτζάνι άσπρο ρυζάλευρο
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 φλυτζάνια κομμάτια λευκής σοκολάτας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 °C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την τριμμένη καρύδα και τις ζάχαρες και το βούτυρο ώστε να γίνουν σαν κρέμα. Ρίξτε και τον “βρεγμένο” λιναρόσπορο
Σε ένα μικρότερο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το κακάο με το ρυζάλευρο, τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Σιγά-σιγά ενσωματώστε τα μείγματα από τα δυο μπολ και ρίξτε τα κομμάτια της λευκής σοκολάτας.
Κάντε τη ζύμη σαν μπαλάκια και βάλτε τα στον φούρνο πάνω σε λαδόκολλα…για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.. Βγάλτε τα κι αφήστε τα να κρυώσουν !
Πηγή: εδώ