ΥΛΙΚΑ:
1 1/4 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κ. αλάτι
1/4 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κ. σούπας λιωμένο βούτυρο
2 φλιτζάνια φυτικό έλαιο, για το τηγάνισμα
Ζάχαρη, κανέλα ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη, για την επικάλυψη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το γάλα, το αποβουτυρωμένο γάλα, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι “μαζεύετε’ και όσα έχουν μείνει γύρω στο μπολ, ώστε να μπουν όλα στο μείγμα.
Μόλις το λάδι ζεσταθεί καλά, με ένα κουτάλι πάρτε τη ζύμη και πλάστε μικρά μπαλάκια (σαν τα κεφτεδάκια) . Απαλά τοποθετήστε τη μπάλα ζύμης σε λάδι και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και γυρίστε τα για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα προσεκτικά με μεταλλικές λαβίδες ή ένα πιρούνι και αφήστε τα να στραγγίξουν σε χαρτοπετσέτα. Όπως αλευρώνετε τα κεφτεδάκια, αντίστοιχα “ζαχαρώστε” τα donuts. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη…
Φάτε τα την ίδια μέρα… είναι πολύ νόστιμα!
Πηγή: εδώ