ΥΛΙΚΑ:
2 σακουλάκια κρέμα στιγμής Γιώτης σοκολάτα
1 μπουκάλι φρέσκο γάλα
2-3 σφηνάκια Bailey’s
1 1/2 πακέτο σαβαγιάρ
5 σφολιατίνια
5-6 κουταλιές σκόνη κακάο Cadburys
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Καλό είναι να συμμετέχουν 2 άτομα στη προετοιμασία για να γίνουν ταυτόχρονα οι παρακάτω 2 κινήσεις:
1) Ρίχνουμε το περιεχόμενο από τις κρέμες Γιώτης σε ένα μπωλ και μετά το γάλα που αντιστοιχεί στα δυο σακουλάκια (1 3/4 ανά σακουλάκι). Ανακατεύουμε ζωηρά για 2 λεπτά με τον αναδευτήρα.
2) Σε ένα πιάτο αναμιγνύουμε το υπόλοιπο γάλα με τα 2 σφηνάκια Bailey’s (και δοκιμάζουμε για να δούμε αν μας ικανοποιεί η γεύση -αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλο). Βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο μίγμα και τα τοποθετούμε πλάι-πλάι σε ένα τετράγωνο σκεύος.
Μόλις καλύψουμε το σκεύος με την πρώτη στρώση από σαβαγιάρ ρίχνουμε από πάνω τα 2/3 από την κρέμα σοκολάτα. Την απλώνουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι, να πάει ομοιόμορφα παντού. Δε μας πειράζει αν πέσει στα πλάγια και στον πάτο του σκεύους.
Συνεχίζουμε βουτώντας τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο μίγμα με το Bailye’s και τοποθετώντας τα πάνω από την κρέμα σοκολάτα.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και την στρώνουμε ωραία.
Σε ένα πιατάκι θρυμματίζουμε τα σφολιατίνια και ρίχνουμε τα τρίμματα πάνω από την κρέμα. Πασπαλίζουμε από πάνω με σκόνη κακάο Cadbury’s.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Πηγή: http://www.cooktherapy.gr