ΥΛΙΚΑ: (για 2-4 άτομα)
600 γραμμάρια λουκάνικο chorizo
2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
200 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
690 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας εμπορίου
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
500 γραμμάρια ζυμαρικά φετουτσίνι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού
Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Αφαιρέστε την πέτσα από τα λουκάνικα και κόψτε τα σε μπουκιές. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή εστία. Μαγειρέψτε τις μπουκιές λουκάνικου ανακατεύοντας συχνά για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφορά σε ένα πιάτο.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και ανακατεύετε για 3-4 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέστε τη ντομάτα. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για άλλα 4-5 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζετε. Χαμηλώνετε την εστία σε μέτρια προς χαμηλή. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας συχνά για 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε τα λουκάνικα πίσω στη σάλτσα και ανακατεύετε. Σιγοβράζετε για περίπου 5 λεπτά ακόμη και προσθέστε το μαϊντανό.
Εν τω μεταξύ βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίξτε και ρίχνετε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, ανακατεύετε και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή:sidagi.gr