Fettuccine alfredo με μπρόκολο

ΥΛΙΚΑ:
450γρ. φετουτσίνι
450γρ μπρόκολο
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
⅛ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι – πιπέρι

Broccoli Fettuccine above2ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν βράσουν, βγάλτε τα και κρατήστε το νερό για να μαγειρέψετε εκεί το μπρόκολο.

Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά με το βούτυρο. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύετε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Παράλληλα “χτυπάτε” το γάλα. Δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή. Ανακατεύετε το μείγμα του γάλακτος μέχρι να σιγοβράσει. Κλείστε τη φωτιά κι ανακατέψτε με την παρμεζάνα. Προσθέστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι. Μόλις είναι αρκετά πηχτή την ανακατεύετε με τα ζυμαρικά και το μπρόκολο, που έχετε βράσει και σουρώσει.

Καλή σας απόλαυση…

Πηγή: εδώ

You may also like