ΥΛΙΚΑ:
1 ματσάκι βασιλικό μόνο τα φύλλα
100 γρ. ρόκα περίπου 1 ματσάκι
2 κ.σ. καρυδόψιχα
1/2 λεμόνι το χυμό του
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
500 γρ. φουσίλι
60 γρ. κατσικίσιο τυρί
100 γρ. παρμεζάνα για γαρνίρισμα
50 γρ. προσούτο περίπου 8 φέτες, για γαρνίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Αρχίζουμε τη συνταγή μας ετοιμάζοντας της πέστο. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το βασιλικό, τη ρόκα, τα καρύδια το χυμό ½ λεμονιού και τη σκελίδα σκόρδου. Τα αλέθουμε πολύ καλά μέχρι τα υλικά μας να είναι ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια και προσθέτουμε ελαιόλαδο περίπου 100 ml (αυτό εξαρτάται από την υφή που θέλουμε να έχει το pesto) ενώ δε σταματάμε τη λειτουργία του επεξεργαστή τροφίμων. Θα πρέπει το αποτέλεσμα να είναι μια πέστο με ομαλή υφή.
Όταν σουρώσουμε τα μακαρόνια κρατάμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το νερό που τα έχουμε βράσει και το υπόλοιπο το πετάμε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια, τo pesto και το κατσικίσιο τυρί και προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει από τα μακαρόνια ανακατεύουμε καλά μέχρι σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το νερό που έχουμε προσθέσει.
Στη συνέχεια σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μερικά κομμάτια προσούτο και τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή: Cookbox.gr