Gastro meets astro: Η Χριστίνα Θεοχάρη μας παρουσιάζει την Κριό, Έλενα Σμπώκου

10402499_1444627615790578_976471318392185709_n 1Μια δυναμική, ζωντανή, καλλιεργημένη, γοητευτική και γεμάτη χιούμορ Κριαρίνα είναι η foodblogger που σήμερα μας “βάζει στον κόσμο” της, η Έλενα Σμπώκου. Αγαπάει με πάθος τη ζωή και τη μαγειρική, λατρεύει τη σοκολάτα και το τσίλι (!) και κάθε της καινούρια αναζήτηση στο χώρο του foodblogging αποτελεί και μια νέα περιπέτεια για εκείνη. Το site της, Elena’sCooking είναι από τα πιο “καλοφτιαγμένα” κι ολοκληρωμένα που θα βρει κανείς στο διαδίκτυο…

Χριστίνα Θεοχάρη: Η γεύση είναι άρρηκτα δεμένη με τη μνήμη: ποιες είναι οι πρώτες σου μνήμες που συνδέονται με το φαγητό και τη γεύση;
Έλενα Σμπώκου:
Πάντα όταν σκέφτομαι το φαγητό θυμάμαι την μυρωδιά από το ψητό μοσχαράκι της κατσαρόλας που έφτιαχνε η μητέρα μου!
Η μυρωδιά αυτή με ακολουθεί χρόνια! Ήταν το φαγητό που πάντα έφτιαχνε με διάφορες παραλλαγές. Η μητέρα μου δεν ήταν η κλασσική Ελληνίδα μαμά που έφτιαχνε κουλουράκια και άλλα παραδοσιακά πιάτα, αλλά το μοσχαράκι της δεν παίζεται!Και δεν συγκρίνεται με κανένα από όσα έχω δοκιμάσει, ακόμα και στα καλύτερα εστιατόρια.

Χριστίνα Θεοχάρη: Ποιο είναι το πρώτο φαγητό ή γλυκό που μαγείρεψες και σε τι ηλικία;
Έλενα Σμπώκου:
Μπορεί να ακουστεί περίεργο αλλά το πρώτο πράγμα που έφτιαξα -εντελώς μόνη μου και μάλιστα όταν έλειπαν οι γονείς μου από το σπίτι ήταν κάτι μελομακάρονα διαβάζοντας μια συνταγή κομμένη από ένα περιοδικό της εποχής… Η γεύση αρκετά καλή αλλά από εμφάνιση ας μην αναφερθούμε καλύτερα!

Χριστίνα Θεοχάρη: Ποια είναι η πιο «ένοχη» σου απόλαυση;
Έλενα Σμπώκου:
Να τρώω εναλλάξ γλυκό και αλμυρό βλέποντας ταινίες με σούπερ ήρωες ή για 100η φορά rom-coms. Αυτό ήταν κάτι που έκανα πολλά σαββατοκύριακα όταν δεν είχα οικογένεια! Είναι μία συνήθεια που δεν κόβεται με την πάροδο των χρόνων…και δεν έχω σκοπό να την αλλάξω ή να την κόψω, όσο μπορώ!

Χριστίνα Θεοχάρη: Τι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο σου;
Έλενα Σμπώκου: 
Στην οικογένεια μας αρέσουν πάρα πολύ τα καυτερά, οπότε έχω πάντα στο ψυγείο διάφορα υλικά που κάνουν τα φαγητά πιο πικάντικα, tabasco, srirachaαλλά καυτερές πιπεριές τουρσί που κάνω μόνη μου. Γενικά έχουμε μια εμμονή! Εκτος από αυτά, θα βρεις πάντα γάλα και αυγά, καθώς έχω έναν γιο που πίνει όλη μέρα γάλα!

10003887_10151991606528937_1210442329_nΧριστίνα Θεοχάρη: Τι πρέπει να σου μαγειρέψει ένας άντρας για να σε γοητεύσει;
Έλενα Σμπώκου:
Κάτι που δεν ξέρω να κάνω εγώ… και θα ήταν η μεγάλη πρόκληση!

Χριστίνα Θεοχάρη: Τι θα μαγείρευες εσύ στον άντρα που θες να γοητεύσεις;
Έλενα Σμπώκου
: Το αγαπημένο του φαγητό φυσικά. Στον συγκεκριμένο είναι οι λαχανοντολμάδες…δεν ξέρω αν τον “γοήτευσα” με αυτό…αλλά σίγουρα πάντα βρίσκεις ένα τρόπο να δημιουργήσεις τη μαγεία, μέσα από ένα πιάτο, που είναι φτιαγμένο με κέφι κι αγάπη!

Χριστίνα Θεοχάρη: Σε τι είσαι εθισμένη;
Έλενα Σμπώκου:
Στο μπλε του Yves Klein, την σοκολάτα όπως όλες οι γυναίκες και φυσικά στο shopping!

Χριστίνα Θεοχάρη: Το φαγητό,όπως και το σεξ εκτός από βασικές βιολογικές ανάγκες είναι και μια απόλαυση στην οποία συμμετέχουν και οι 5 αισθήσεις: γεύση, όραση, όσφρηση, αφή, ακοή..Θεωρώ λοιπόν ότι όση απόλαυση βρίσκουμε στο φαγητό, άλλη τόση βρίσκουμε και στο σεξ΄-και το αντίθετο. Συμφωνείς ή διαφωνείς;
Έλενα Σμπώκου:
Ένα καλομαγειρεμένο φαγητό είναι σίγουρα αφροδισιακό. Δεν νομίζω ότι αντικαθιστά το σεξ, μπορεί όμως να γίνει πολύ εύκολο ως προκαταρκτική διαδικασία. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε “ο έρωτας περνάει από το στομάχι”, όσο κλισέ κι αν ακούγεται!Γενικότερα δεν νομίζω ότι μπορεί να αντικαταστήσει κάτι το σεξ.

Χριστίνα Θεοχάρη: Ποιο είναι το καλύτερο αφροδισιακό για σένα;
Έλενα Σμπώκου:
Ένα έξυπνο αστείο! Επίσης αναντικατάστατο… και το μυστικό για μία ευτυχισμένη σχέση που κρατάει με την πάροδο των χρόνων….

Χριστίνα Θεοχάρη: Το φαγητό είναι: ανάγκη, αγάπη, απόλαυση,προσφορά ή θανάσιμη αμαρτία;
Έλενα Σμπώκου:
Το φαγητό είναι πάνω από όλα απόλαυση, ότι κι αν είναι αυτό ακόμα κι ένα κομμάτι ψωμί με τυρί θα πρέπει να το απολαμβάνει κανείς. Η αγάπη και προσφορά εννοούνται.

Χριστίνα Θεοχάρη: Ποιά είναι τα σχέδια και τα όνειρα για το μέλλον και για το blog σου;
Έλενα Σμπώκου:
Θα ήθελα να κάνω το γύρο του κόσμου, να γίνομαι όλο και καλύτερη σε αυτό που κάνω και να μπορέσω επιτέλους να έχω ένα όμορφα σχεδιασμένο δίγλωσσο site. Αλλά πάνω από όλα να γίνω καλή μάνα!

11088975_10152805216298937_1599696995_nΧριστίνα Θεοχάρη: Αγαπημένο μπαχαρικό και μυρωδικό;;;
Έλενα Σμπώκου: 
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω εύκολα γιατί αγαπώ πολύ τα αρωματικά φαγητά! Από μυρωδικά θα επιλέξω τον φρέσκο κόλιανδρο και το θυμάρι ενώ από μπαχαρικά όλα τα πιπέρια, μαύρο , ροζ, πράσινο και όλα τα υπόλοιπα του κόσμου. Αν έπρεπε να διαλέξω μόνο ένα…θα ήταν το τσίλι, χωρίς καμία αμφιβολία. Προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο συχνά γίνεται, κάνοντας τους πιο απίθανους συνδυασμούς. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε σε πόσα πολλά διαφορετικά φαγητά ταιριάζει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Έλενα Σμπώκου, μπείτε στη σελίδα της στο facebook… ή να διαβάσετε τις απίθανες συνταγές της και γενικότερα περί φαγητού στο site της Elena’sCooking

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΙς 17.30 ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΛΕΝΑ ΣΜΠΩΚΟΥ

You may also like