Gastro meets Astro: Η Χρ.Θεοχάρη μας παρουσιάζει τη “Μάνα του λόχου” (a.k.a Έφη Κοντούλα)

10808225_10152825708537357_582597486_n (1)Η Έφη Κοντούλα,a.k.a.Η μάνα του λόχου είναι μια ζωντανή, δραστήρια και γεμάτη χιούμορ Τοξότης, με σελήνη στον Ταύρο που δείχνει την αγάπη της για κάθε υλική απόλαυση-και κυρίως το φαγητό!
Την χαρακτηρίζει η αμεσότητα και η ελικρίνεια. Είναι εξαιρετικά πετυχημένη στην τέχνη του multitasking, εφόσον έχει να θρέψει και..το λόχο της (δηλαδή τα 4 παιδιά της)! Αγαπάει τη μαγειρική και πειραματίζεται με νέες γεύσεις και συνδυασμούς, λατρεύει την οικογένειά της και της αρέσει να ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά! Αγαπημένοι προοορισμοί, γεμάτοι μνήμες, αρώματα και μυρωδιές η Τουρκία και ο Λίβανος.

Χριστίνα Θεοχάρη : Η γεύση είναι άρρηκτα δεμένη με τη μνήμη: ποιες είναι οι πρώτες σου μνήμες που συνδέονται με το φαγητό και τη γεύση; 
Έφη Κοντούλα: Πρώτες μνήμες…το κυριακάτικο ψητό αρνάκι της μαμάς που μου έσπαγε τη μύτη από εκεί που έπαιζα στην αυλή και το φοβερό κοκκινιστό του μπαμπά μου με χοντρό μακαρόνι εννοείται. Το έφτιαχνε μόνος του, γενικά ο μπαμπάς το είχε με τα βασικά και ωραία κλασσικά φαγάκια. Θυμάμαι εντονότατα το γλυκό μελιτζανάκι και τη σουλτανίνα που πάντα η μαμά τα έκρυβε γιατί τα ξεπατώναμε με τον αδερφό μου και μας κυνηγούσε γιατί τα είχε πιο πολύ για κέρασμα, τα ωμά φρέσκα ρεβύθια στο μπαξέ της γιαγιάς που τα τσακίζω ακόμα όταν είμαι τυχερή και τα πετύχω στη λαική, τα τσάγαλα (χλωρά αμύγδαλα) επίσης που ακόμα τα λατρεύω. Πολλές οι μνήμες και τότε που να ήξερα τι θα ακολουθούσε…

Χριστίνα Θεοχάρη : Ποιο είναι το πρώτο φαγητό ή γλυκό που μαγείρεψες και σε τι ηλικία;
Έφη Κοντούλα:Πρώτη φορά έφτιαξα γαλακτομπούρεκο για τον μπαμπά μου 11 περίπου χρονών και είμαι πολύ περήφανη για αυτό, ακόμα θυμάμαι πως τον κοίταζα στα μάτια για να πάρω την επιβεβαίωσή μου ότι έγινε καλό.

Χριστίνα Θεοχάρη : Ποια είναι η πιο «ένοχη» σου απόλαυση;
Έφη Κοντούλα: Η νουτέλα βεβαίως-βεβαίως και όλα τα Βηρυττού που παίρνω μόνο ένα αλλά δεν μου φτάνει ποτέ και τσιμπάω άλλο ένα και εντάξει μωρέ τι θα γίνει με ένα ακόμα…..και τι έγινε μικρούλια είναι, ας πάρω ένα τελευταίο…. Τον ατέλειωτο έχουν εννοείται και μετά κοιτάζω όλο ενοχές και λέω ότι θα μαζευτώ την επόμενη μέρα…(ναι, καλά!)

Χριστίνα Θεοχάρη : Τι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο σου;
Έφη Κοντούλα:  Δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο βαζάκι με βύσσινο για .. κρίσεις υπογλυκαιμίας και βούτυρο + αβγά + γάλα για να σκαρώσω ότι μου κατέβει την ώρα που θα μου κατέβει στο μυαλό….

Χριστίνα Θεοχάρη : Τι πρέπει να σου μαγειρέψει ένας άντρας για να σε γοητεύσει;
Έφη Κοντούλα: Εμένα με γοήτευσε ο καλός μου χωρίς μαγείρεμα…αν περίμενε να με ρίξει έτσι ας πούμε ότι δεν θα ήταν και πολύ ευνοϊκά τα πράγματα για αυτόν ….χαχαχαχααχ… Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι μιλάμε για ένα “φανταστικό άτομο” θα ήταν καλό να μην κάνει φανφάρες και υπερπαραγωγές, κάτι απλό αλλά να το πετύχει. Μία ωραία σαλατούλα με κάτι γκουρμέ μέσα αλλά με μέτρο …όχι σαλάτα Δυναστεία, ένα ωραίο πιάτο ζυμαρικών (ταλιατέλες ίσως με μανιτάρια), να το ταιριάξει με ένα καλό κρασί και να κλείσουμε πανυγηρικά με κάτι σοκολατένιο (μους, σουφλεδάκι; κάπως έτσι…)

mana toy loxouΧριστίνα Θεοχάρη : Τι θα μαγείρευες εσύ στον άντρα που θες να γοητεύσεις;
Έφη Κοντούλα: Θα έφτιαχνα ένα ψαρονέφρι με σάλτσα μελιού και μουστάρδας, θα το συνόδευα με ρυζάκι, πράσινη σαλάτα με vinaigrette ροδιού, για το τέλος μία πανακότα μάλλον με σάλτσα από φρούτα του δάσους.

Χριστίνα Θεοχάρη : Σε τι είσαι εθισμένη; (όχι μόνο φαγητό!)
Έφη Κοντούλα: Είναι αρκετά περίπλοκο το θέμα, έχω εθισμούς με την καλή έννοια πάντα πέρα από το φαγητό, στα παπούτσια, στο shopping (τις παλιές καλές μέρες, τελευταία το κόψαμε το σπορ), και τώρα δεν ξέρω πως να το θέσω……στο ίντερνετ (ε, ναι το ομολογώ-μπλόγκερ είμαι μάνα μου, τι να κάμω;;;)

Χριστίνα Θεοχάρη : Το φαγητό, όπως και το σεξ εκτός από βασικές βιολογικές ανάγκες είναι και μια απόλαυση στην οποία συμμετέχουν και οι 5 αισθήσεις: γεύση, όραση, όσφρηση, αφή, ακοή.. Θεωρώ λοιπόν ότι όση απόλαυση βρίσκουμε στο φαγητό, άλλη τόση βρίσκουμε και στο σεξ -και το αντίθετο. Συμφωνείς ή διαφωνείς;
Έφη Κοντούλα: Συμφωνώ…συμφωνώ…χιχιιχιιχ! Παιχνίδι είναι όλα μεταξύ τους… ο σωστός ο παίχτης ξέρει να τα συνδυάσει σωστά όλα!

Χριστίνα Θεοχάρη : Ποιο είναι το καλύτερο αφροδισιακό για σένα; 
Έφη Κοντούλα: Ενα καλό μασάζ με αιθέρια έλαια με ωραία μουσική από το σωστό παρτενέρ εννοείται!

Χριστίνα Θεοχάρη : Το φαγητό είναι: ανάγκη, αγάπη, απόλαυση,προσφορά ή θανάσιμη αμαρτία; 
Έφη Κοντούλα: Το φαγητό είναι απόλαυση βεβαίως-βεβαίως. Εκφράζει την αγάπη μας για τον άνθρωπό μας, την οικόγενεια και τους φίλους μας, προσφορά στο συνάνθρωπό μας στο βαθμό που μπορούμε, και τελευταία θα το χαρακτήριζα ανάγκη. Θανάσιμη αμαρτία δεν θα το έλεγα, μου θυμίζει Μεσαίωνα αυτή η λέξη…..

Χριστίνα Θεοχάρη : Σχέδια και όνειρα για το μέλλον και για το blog σου.
Έφη Κοντούλα: Καταρχήν θέλω να είμαι και εγώ και η οικογένειά μου καλά. Οσον αφορά στο μπλογκ, αυτό ξεκίνησε καθαρά σαν αρχείο προσωπικό. Η εμπιστοσύνη που μου έδειξε το αναγνωστικό κοινό του, το έκανε γνωστό σε περισσότερο κόσμο και χάρηκα πολύ για αυτό. θα ήθελα να βελτιώσω το φωτογραφικό υλικό του και να το εμπλουτίσω με πολλές, πολλές αξιόπιστες συνταγές, βατές για όλη την οικογένεια που έχω στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή και θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Χριστίνα Θεοχάρη : Αγαπημένο Μπαχαρικό και μυρωδικό
Έφη Κοντούλα: Κανέλα και δυόσμος

 

Στις 17.00 θα δημοσιευτεί η συνταγή που μας προτείνει η Έφη Κοντούλα, ενώ περισσότερες συνταγές της μπορείτε να διαβάσετε εδώ… Α, και μην ξεχάσετε να κάνετε like και στη σελίδα της στο facebook.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like