Give me five… cocktails!, από τη Μαρία Παπουτσάκη

Αν θέλετε να κάνεις ζέσταμα για κάποιο πάρτι ή αν σκέφτεστε να γίνετε barwoman, αυτά είναι τα πέντε κοκτέιλ που μπορείτε να ανακατέψετε στο σέικερ σας. Όσο πιο απλό, τόσο πιο καλό!

10588605_837997252879715_1198958763_nCaramel-ginger crisp: Μια απόλαυση σχεδόν αυτοκρατορική

* 15 ml σιρόπι (βράστε ίσα μέρη νερό με ζάχαρη)

* 60 ml βότκα με γεύση καραμέλα (ή 45 ml βότκα και 15 ml σιρόπι καραμέλα)

* Μία χούφτα μπισκότα σοκολάτας

* ¼ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

* 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Αλείφετε το χείλος ενός ποτηριού μαρτίνι με το σιρόπι. Θρυμματίζετε τα μπισκότα και ακουμπάτε το στόμιο του ποτηριού πάνω του, ώστε να κολλήσουν. Βάζετε τα υπόλοιπα υλικά στο σέικερ, ανακινείτε και ρίχνετε το μείγμα στο ποτήρι.

 

10592598_837997319546375_1955427748_nBlood red: Ένας καλός τρόπος να πάρετε τις βιταμίνες του πορτοκαλιού

* 45 ml Grand Marnier Cherry

* 8 ml χυμός από σαγκουίνι

* 15 ml χυμός από ρόδι

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με παγάκια και ανακινείτε. Σερβίρετε σε ένα ποτήρι με πάγο και διακοσμείτε με μια φλούδα από πορτοκάλι.

 

10590018_837997416213032_337367981_nLe colonial: Αν σας αρέσουν τα γλυκά ποτά, μόλις βρήκατε το αγαπημένο σας

* Μία λεπτή φέτα τζίντζερ

* 9 ml χυμός passion fruit

* 7,5 ml σιρόπι καραμέλας

* 40 ml ρούμι

Ρίχνετε όλα τα υλικά, εκτός από το ρούμι, σε ένα σέικερ και το ανακινείτε. Προσθέτετε το ρούμι, ανακινείτε ξανά και σερβίρετε σε ένα ποτήρι με πάγο.

 

10588798_837997472879693_1758639762_nCairo breeze: Αν είστε fan των γλυκόξινων γεύσεων, εδώ θα μείνετε

* 45 ml βότκα με γεύση λεμόνι (αλλιώς χρησιμοποιείστε 30 ml βότκα και 10 ml χυμό λεμονιού ή λιμοντσέλο)

* 45 ml χυμός από ρόδι

* 45 ml χυμός από γκρέιπφρουτ

Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι με πάγο, ανακατεύετε με ένα κουταλάκι και διακοσμείτε με μια φέτα λάιμ.

 

10589901_837997546213019_1060585296_nAdult apple cider: Θα το τιμήσετε μέχρι και την τελευταία σταγόνα

* 30 ml λικέρ με γεύση πεπόνι

* 30 ml λικέρ ροδάκινο

* Χυμός μήλου

Σε ένα ποτήρι με πάγο ανακατεύετε τα λικέρ. Προσθέτετε το χυμό μήλου και διακοσμείτε με μια φέτα πράσινου μήλου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Παπουτσάκη , μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like